Øltype: Oatmeal Stout
Alkohol: 8,8% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Rocket Brewing Co.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler

For godt og vel en måneds tid siden skrev jeg til Rocket Brewing Co. og spurgte om de ville sponsorere os et par øller fra deres sortiment. Det var Rocket Brewing villige til og nu smager jeg på deres american pale ale.

Øllene vi fik af Rocket Brewing Co. er:

Der skal lyde et stor tak til Rocket Brewing Co. for at sponsorere os disse øl.

I dag har jeg været omkring min lokale ølpusher – Vinspecialisten, trods navnet har de Aalborgs største udvalg af øl. Det er efterhånden længe siden jeg har købt en øl selv (cirka halvanden måned) og som ølanmelder, kan man ikke have sådan noget siddende på sig. Så jeg fik købt to nye øl, begge fra Founders – Imperial Stout og KBS.

KBS gik jeg målrettet efter, da det vist skulle være en rigtig god øl, svær at få fat i og noget det mest hypede lige for tiden, beer geeks verden over går bananas over denne øl. Og da Sune også hentede Founders Imperial Stout blev jeg nødt til at købe den også. I får lige et lille billede her:

Så efter at have kigget på de to øl et stykke tid, bestemte jeg mig for at gemme dem. Derefter hev jeg fluks ud af skabet en øl fra Rocket Brewing, nemlig deres oatmeal stout Total Eclipse. Jeg skulle have noget sort øl i glasset ellers ville denne aften ikke gå godt ;).

Udseende
Etiketten er som altid lækker. Rumraketten er på vej ud i det ydre rum og bag på etiketten finder vi igen kaptajnens logbog:

“In the farthest reaches of the universe we experienced a phenomenon called Total Eclipse. A Total Eclipse can have different colors and encase you completely to block out all light from the universe. This eclipse came suddenly, turned everything blacker than black around us, then vanished into thin air a few moments later leaving only the memory behind.”

Øllen er selvfølgelig kulsort og på toppen står et flot, fyldig, luftig og til sidst cremet skum.

Duft
En stor aroma stiger fra øllen og op i min næse. Det er en liflig sødmefuld duft, hvor jeg både kan dufte chokolade, kaffe og karamel.

Smag
Dette er en rund og fyldig oatmeal stout, og den er gennemført lækker. Af de andre øller jeg har smagt fra Rocket Brewing har de alle sammen været påvirket af gæren brettanomyes, men jeg kan ikke rigtig finde den her i. Det synes jeg er godt, men øllen er også afsluttet med gæren, så hvor stor en påvirkning den har haft, skal jeg ikke kunne sige. Øllen har i hvert fald ikke den typiske duft eller smag af stald som brettanomyes plejer at afgive.

Den er umådelig nem at drikke og har alligevel en alkoholprocent på 8,8, så den slår nok til på et tidspunkt.

Øllen har en smag af sød finsk lakrids, kaffe og en anelse chokolade. Fyldigheden har jeg snakket om, og jeg bliver nødt til at nævne den igen, for den er lækker og næsten flødeagtig.

I eftersmagen dukker bitterheden op kort og den afløses hurtigt af en tør fornemmelse, hvor jeg samtidig kan smage den gode ristede malt.

Konklusion
Det er en simpel øl, men den spiller på alle mine tangenter. En oatmeal stout skal være blød og cremet, den skal smage af sød lakrids, kaffe og chokolade og det skal være en hygge-øl. Alle de punkter jeg lige har nævnt opfylder den. Det er samtidig en øl jeg har lyst til at drikke igen, og gå ned og bruge penge på (den er jo sponsoreret).

5 ud af 5 kapsler.

5 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: