Øltype: Porter
Alkohol: 8,0% vol. (60 cl.)
Forhandler: SuperBrugsen, 32 kr
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler

Forventninger
Sidste år udgav Willemoes en juleporter, der fik mange ølentuasiaster til at klappe i deres små hænder. Du kan læse en lille kort anmeldelse af øllen her.
Mine forventninger til øllen er, at jeg får en god oplevelse, og ud fra hvad etiketten siger, så forventer jeg at opleve en smag af chokolade, kaffe og julens krydderier (hvad det så end er). Jeg håber også på at blive overrasket, jeg ved godt at dette ikke er nogen barrel aged øl eller indeholder vilde procenter, men at den bringer noget specielt med sig.

Udseende
Øllen er ikke så tyktflydende som jeg kunne have håbet på. Skummet brusede vældig op, men skumkronen er forduftet og ligger nu blot som små skumøer på øllens overflade.

Duft
Øllen dufter krydret, som af kanel. Slynges øllen lidt rundt, dukker en duft af karamel og farin op. Jeg opfanger ligeledes en aroma af lys chokolade.

Smag
Det første jeg opfanger er den væsentlige mundfylde. Hvor jeg skrev at øllen så noget tynd ud, er den det bestemt ikke i mundfylden.
Denne porter er ret sød og alligevel på en eller anden måde noget bitter. Jeg tror ikke at der er humle i der gør en forskel, så vil hellere lægge vægt på kulsyren i øllen. Den spiller en væsentlig rolle sådan, som jeg ser det. Det er dog ikke udelukket positivt. For op af den fede og søde mundfylde, spiller kulsyren uvant med musklerne, og giver øllen et noget vandet udtryk desværre. Jeg vil langt hen af vejen have fortrukket den fede øl fremfor en vandet øl.
Bitterheden stammer fra malten, der ristet så hårdt at det afgiver en smag af kaffe. Sødmen er dog svær at beskrive med andet end blot sødme, da jeg ikke kan skelne smagsnuancerne fra hinanden.
Eftersmagen forbliver vandet, dog med en smag af kaffe og sødmen der ligger helt tilbage i svælget, så lidt kvalm bliver den også.

Konklusion
Lever øllen så op til mine forventninger? Tja, den er noget mere diffus i sit udtryk end jeg havde håbet på. Det er svært at skelne smagene fra hinanden, og at øllen forbliver mere vandet end fed og fyldig, er ligeledes ikke noget der lever op til mine forventninger. Jeg blev ikke overrasket, det er egentlig bare endnu en porter i række af øl, der ikke kan finde ud af at differentiere sig fra mængden af halvkedelige portere. Jeg kunne godt savne noget mere knald på julekrydderierne, og noget mere fylde og fede.

øl3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: