Øltype: Saison
Alkohol: 4,2 % vol. (35 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Boxbeers.dk
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler

Denne aften tager jeg hul på den næstsidste øl fra Boxbeers’ Bland-selv-kasse, en øl jeg har glædet mig rigtig meget til. Øllen er øltypen Saison, der i dette tilfælde er blevet lagret på egetræsfade.

“Each batch release is a diverse blend of Vieille casks that have taken on a soft Brettanomyces character before being lightly dry hopped.”


Duft

Øllen har en helt fantastisk dejlig duft af citrus, hø, flora og et strejf af sødme. Men de sure og syrlige indtryk dominerer øllens aroma.

Smag

Det hiver, hviner og snerper sammen i munden på mig. Mundfylden er ganske lækker, hvor kulsyren prikker lystig på tungen og jeg kan rigtig smage brett’en, der giver den karakteristiske smag af hø.

Det er en ret let øl, da den kun indeholder 4,2%, men siden det er en gammel fransk øltype, der blev brygget til de franske bønderne, som kunne drikke op til fem liter øl dagen, er øllen nødt til at være knap så alkoholtung.

Vieille (som betyder gammel) er selvfølgelig ligesom duften syrlig, hvor smagen af citron og flora præger mine smagsløg. Al smag sidder på spidsen af tungen, som næsten er bedøvet nu.

Eftersmagen er næsten mild taget i betragtning af denne ultra sure øl.

Konklusion

Det er oplevelse at drikke denne øl fra Crooked Stave, og øllen minder mig om øltypen Gose, bare knap så salt.

Det er en frisk, sur og berusende øl, de milde procenter taget i betragtning. Den kunne også godt minde om den lambic, med så megen syrlighed. Dette er en oplevelse af de store. Eneste minus er at jeg får en lille smule ondt i maven – men skidt pyt!

øl5

 

 

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: