Øltype: Barley Wine – Engelsk
Alkohol: 10,8% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: Kvickly Middelfart Øl verden, udsolgt.
Bedømmelse: 3,00 ud af 5 kapsler.

Til denne anmeldelse kunne jeg ikke finde ud af, hvad jeg lige skulle anmelde. Derfor spurgte jeg endnu en gang jer, mine følgere, hvilken øl af de to jeg havde valgt, jeg skulle anmelde. Løbet var tæt, men Any Port In A Storm vandt over Nitro Peanut Better Stout fra Lervig med 10 over 9 stemmer.

Fanø Bryghus Any Port In A Storm og Lervig Peanut Better Stout
Fanø Bryghus Any Port In A Storm 10 stemmer og Lervig Peanut Better Stout 9 stemmer

For et par år tilbage startede ølbloggeren HopDaddy #barleywember på Instagram. Han syntes der manglede noget varme i denne mørke tid, og kastede sig så over bygvinen aka Barley Wine. Sidenhen er fænomenet vokset, og flere og flere er hoppet med på vognen. Og i år hopper jeg også med på kareten. Dette er nu min 5. Barley Wine her i Barleywember, og jeg det var den sidste, inden julen står for døren. Hvis du ikke har læst de fire forrige kan du finde dem herunder.

Ø-bryg – Barley Wine Fadlagret 3 år Romfad 2022

O/O Brewing – 100.1 Barley Wine (Bourbon)

Kasper Brew Co. & Bryggeriet Umage – Joker & the Thief 2022

Bad Seed Brewing – Bourbon Barrel Aged Colossus 2022

Denne Barley Wine er brygget af Fanø Bryghus, som er ekstremt gode til at fadlagre øl. En af de helt store er selvfølgelig Red Wedding, en Imperial Stout lagret på rødvinsfade, en øl som har vundet mange priser de sidste par år. Også øllen White Wedding, en Imperial Stout, lagret på hvide portvinsfade scorer højt i min bog. Derfor bliver det nu spændende at smage på denne Barley Wine, som også har ligget på hvide portvinsfade og som tilmed er brygget med blåbær.

Pink skum på Fanø Bryghus - Any Port In A Storm

Udseende
En mild ældre sømand pryder etikettens forside, han sidder der i sit gule regntøj med en øl i hånden, og smiler let ud til mig. Etiketten er designet af Jessica Rold, som gør et flot arbejde med Fanøs etiketter.

Det er første gang jeg hælder en næsten sort øl op, hvor skummet er lyserødt. Det er en ret speciel oplevelse, at se det store lyserøde skum rejse fra øllet, og tilsidst forsvinde helt fra øllets overflade.

Duft
Øllen har en let syrlig note i næsen, det er helt klart blåbærrene, der her går ind og spiller med musklerne. Det er lidt atypisk at finde en syrlig note, når man beskæftiger sig med en så sød øl som Barley Wine, men den er altså at finde her. En duft af karamel og marcipan åbner sig op efter lidt tid i glasset.

Den milde sømand på Fanø Bryghus - Any Port In A Storm

Smag
Any Port In A Storm har en let og vinøs mundfylde. Vi er ikke oppe og ramme det fede og fyldige som ved Bad Seed Brewing – Bourbon Barrel Aged Colossus 2022, vi er lige et hak derunder.

Øllen smager ligeledes syrligt og jeg kommer til at tænke på Rodenbach, den her syrlige flamske Sour Red Ale, der giver mindelser om eddike og lidt stald, i dette tilfælde er det blåbærrene der giver den vilde syrlighed. Bagerst i munden og efter øllet synkes, smager jeg brændte noter af ristet malt, karamel og en habil bitterhed. Jeg prøver at fremkalde smagen af portvin, men det er blot portvinens brændende fornemmelse fra alkoholen, som jeg finder frem til.

Konklusion
Jeg må nok indrømme, at jeg ikke er helt blæst bagover af Any Port In A Storm. Jeg havde ikke regnet med at den var så syrlige som det er tilfældet. Måske er øllen mere tro mod dens ophav, som er en engelsk Barley Wine nu engang er, men jeg er nu mere til det søde og klistrede fremfor det syrlige og bitre i en mørk øl. Jeg har en tilbage, og den får nu lov til at stå et par år. Fanø Bryghus – Any Port In A Storm får af mig:

3,00 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: