Øltype: Belgian Strong Ale
Alkohol: 9% abv. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Beermaze.dk, aprilpakken.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

Ud af de 12 øl Beermaze sendte til mig, var der fem jeg havde smagt. Leffe – Rituel 9 har jeg derimod ikke smagt, så det bliver spændende, at hoppe ned i en øl fra et bryggeri, der er mest kendt for deres blonde og bruine.
Rituel 9 er af øltypen Belgian Strong Ale, og lader til at være en lille smule mere high-end, set ud fra etiketten, end f.eks. Leffe – Blonde eller Bruine.

Duft
Aromaen er præget af en sødelig omgang karamelvand. Den dufter som om nogle af smidt en krydderkage i øllen, mens den stod og gærede på sine tanke. Ikke nok med krydderkage, og karamelvand, så dufter den også af bananer.

Smag
Karamelvand bliver overtaget af blomstervand, da smagen bliver mere og mere perfumeret. Krydder-banankagen hænger dog stadig ved i smagen. Tunge, tænder og gane er klistret til i denne karamiliserede øl. Eftersmagen er ligeledes sød og tung.

Konklusion
Et plus er at alkoholen fuldstændig forsvinder i øllens tunge karameltåger. Den bliver bare for meget, da den mest af alt minder om mjød eller portvin. Jeg kan godt lide mjød og portvin, men jeg kan ikke lide at Rituel 9 udelukkende satser på det ultra søde. Jeg mangler noget balance, kulsyre eller bitterhed. Selvom jeg ikke nyder den, er den desværre uhyggeligt nem at drikke.

3 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: