Øltype: Sour Ale
Alkohol: 6,0% vol. (50 cl. dåse)
Forhandler: FLASK
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

English review below.

Det er ikke særlig tit man ser specialøl på dåse. Hvorfor ved jeg ikke helt? Øllen har det meget bedre i dåsen end i flasken, hvor den ikke bliver udsat for sollys, den vejer mindre og køles hurtigere ned. Det er sådan set kun fordele ved dåsen, og man har mulighed for at udsmykke dåsen på en helt anden måde. Så hvorfor ved jeg ikke!

To Øl har brygget en øl de kalder for Sur Mosaic, og deres dåser i denne serie (der findes også både Sur Amarillo, Simcoe og Citra) er virkelig lækkert udført. Her får I en lækker lille stop motion film af øllen.

ToØlSurMosaic

Udseende
Dåsen har vi været omkring, så den vil jeg ikke snakke mere om. Øllen i er ligeså smuk som dåsen. Den er uigennemsigtig og orange, og skummet er hvidt og luftigt.

Duft
Mosaic er simpelthen en fantastisk lækker humle. Appelsiner, ananas og fersken er bare nogle af de indtryk, der dukker op i mit hoved. Da Sur Mosaic er en sour ale dukker der selvfølgelig også syrlige noter op i øllen.

SAM_1657-ANIMATION.gif

Smag
Det sure udebliver faktisk fra Sur Mosaic, hvilket er lidt mærkeligt. Sur Mosaic smager langt mere af en pale ale eller IPA. Jeg har også smagt Sur Amarillo, og husker den som væsentlig mere sur end denne øl.
Sur Mosaic har derimod en lille smag af stald, hvilket nok stemmer godt overens med øtypen, nu jeg tænker over det. Der er samtidig en smag af appelsin, der bidrager med en bitter og skarp mundfylde. Eftersmagen er bitter, tør og lang.

Konklusion
Det sure udebliver og bitterheden tager mere over end jeg havde håbet på. Det samme sagde Martin også, da jeg købte dåsen i FLASK, så det har ligget og rumsteret i baghovedet den seneste tid, når jeg en gang imellem har tænkt på øllen.
Sur Mosaic er ikke sur, men derimod bitter. Med derudover er det en fandens lækker øl, den har bare lidt svært ved at finde ud af hvad den vil.

4 ud af 5 kapsler.

Beer Style: Sour Ale
ABV: 6% (50 cl. can)
Bottle shop: FLASK
Rating: 4 out of 5 bottle caps.

It is strange that the can isn’t that common in the micro brewer world. Why you ask, I don’t know.
To Øl have bottled their Sur (sour) Mosaic on a can, and what a can. I have made a stop motion video, which will show you the beauty of the design on the can.

The aroma
Sur Mosiac has a scent of oranges, pineapple and peaches. Some sour notes pop up too.

SAM_1604-ANIMATION

The taste
Where the aroma had some sour notes, the flavour lacks it completely. Sur Mosaic taste a lot like a Pale Ale or even an India Pale Ale, not like a Sour Ale. To Øl maybe has dry hopped it too much.
Sur Mosaic has a flavour of oranges and a grand bitterness due to the hops. The aftertaste is bitter, dry and quite long.

The conclusion
Sur Mosaic isn’t that sour, and it is a bit disappointing. But I like this dry hopped “sour ale”, and it is so damn fresh and subtle. The only issue is the lack of sour notes. Otherwise, I dig it.

4 out of 5 bottle caps.

øl4

 

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: