Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 6,5% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af FLASK, 47 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler. 

I dag ender fortællingen om Stigbergets og deres vilde IPA’er. Først smagte jeg på West Coast IPA, dernæst Amazing Haze og til sidst GBG Beer Week 2016.

SAMSUNG CSC
Stigbergets Bryggeri – GBG Beer Week 2016, Amazing Haze & West Coast IPA

GBG Beer Week 2016 blev første gang brygget til Göteborg Beer Geek Beer Week i 2016. Dernæst har øllen gået sin sejrsgang i Europa, og er blevet Europas svar på en New England style IPA. Øllen, som jeg nu sidder med, er en del allersidste batch og derefter udgår øllen af produktion. Derfor skal der lyde en stor og hjertelig tak til Kenneth, Michael og Martin fra FLASK, for at sponsorere mig en flaske af denne sagnomspundne øl.

Udseende
GBG Beer Week 2016 er en anelse mere bleg i farven end både West Coast IPA og Amazing Haze. Øllens farve minder mest af alt om ananasjuice. Skumkronen er ligesom på de to forgangne øl forsvindende lille.

Duft
GBG Beer Week 2016 dufter dejligt af ananas og citrus. Duften er ikke nær så gennemtrængende sød som Amazing Haze. GBG Beer Week 2016 er humlet med Nelson Sauvin – en humle der kan give en aroma af hvidvin, grape og frugt Amazing Haze er humlet med Mosaic, der giver en sødere aroma til øllet i form af tropiske og frugtige noter.

SAMSUNG CSC

Smag
GBG Beer Week 2016 har en væsentlig mere nedtonet smag end Amazing Haze. Øllen smager af ananas og grape – en smag som er mere frisk i min optik end Amazing Haze, der nemt kunne blive en anelse for sød.
Mundfylden er mere cremet end en almindelig IPA, men der er stadig en god omgang bitterhed, som også resterer i eftersmagen.

Konklusion
Jeg kan bedre lide GBG Beer Week 2016 end Amazing Haze, det er småting der adskiller de to – men jeg kan bedst lide GBG Beer Week 2016 enkle stil og friske smag.
Det er ikke tit jeg giver 5 ud af 5 kapsler tre gange i streg, men disse øl fortjener den hæder. Igen tak til FLASK for øllene. Godt nytår!

5 ud af 5 kapsler.  

ol5

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: