Øltype: Sweet Stout
Alkohol: 5,7% vol. (65 cl.)
Forhandler: One Pint, gave.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

Efter jeg kom hjem fra Mikkeller Beer Celebration Copenhagen, har jeg haft hårdt med at drikke øl. Det har specielt været meget frugtige IPA’er, hvor jeg har fået det næsten skidt. Kan man blive allergisk over for frugt i øl? Jeg håber det ikke.
Så i aften drikker jeg en sweet stout, i stedet for alt det her humlede øl. Denne sweet kommer fra amerikanske Rogue Ales ved navn Hazelutely Choctabulous. En øl bestående af 60% Hazelnut Brown Ale og 40% Chocolate Stout begge selvfølgelig fra Rogue Ales.

Udseende
Hazelutely Choctabulous kommer i den karakteristiske 65 cl store flaske. Der lige er lidt for stor til, at man kan drikke en selv, men optimal til at dele. Jeg er dog hoppet i den helt selv. Øllet er sort og med et beige cremet skum. Skummet får hurtigt ben af gå på.

Duft
Hazelutely Choctabulous dufter lifligt af vanilje, hasselnødder og chokolade. Den har en næsten karamelfløde-agtig duft over sig.

IMG_20170520_214421

Smag
Som den sweet stout den er, på 5,7% alkohol, er den selvsagt lidt vandet i mundfylden, der dog først dukker op i eftersmagen.
Da øllen lander på tungen føles den okay cremet, med en smag af lys chokolade, Nutella, vanilje og et strejf af ristet mørk kaffe.
Eftersmagen bliver lidt vandet, men slår hurtigt over i en ristet smag af malt.

Konklusion
Rogue Ales kunne åbenbart ikke komme op med at mindre prangende navn end “Hazelutely Choctabulous”. Okay, den smager af hasselnødder og chokolade, men ikke sådan fabulous!
Der måtte gerne være mere smæk for skillingen på smagsnuancerne. Mere chokolade, mere Nutella, mere vanilje og mere kaffe, det ville ikke gøre noget. Måske gøre øllen til en Imperial Sweet Stout og smide noget laktose i, det ville heller ikke gøre noget.
Det er øl, der sætter sig lige mellem to stole, og bliver aldrig rigtig den øl navnet ligger op til.

3 ud af 5 kapsler.

3kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: