Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 10,6% vol. (33 cl.)
Forhandler: Howling Monkey, sponsoreret.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler. 

I denne uge afholder jeg Rookiebeers’ 5 års jubilæumskonkurrence, så hvis du ikke har opdaget det endnu, så synes jeg du skal deltage i den her.
Howling Monkey ville gerne sponsorere et par flasker til konkurrencen, her i blandt deres helt nye øl Take The Black, som de har brygget i samarbejde med Fanø Bryghus. Take The Black er en imperial stout brygget med kaffe og laktose. Mads Nørgaard fra Howling Monkey beskriver Take The Black således:

Det er en rigtig Bill Cosby – sød, fed, sort og forførende. Brygget på en regnfuld torsdag i slutningen af januar sammen med Ryan og Steve fra Fanø Bryghus. Vi har tilsat både kaffe og laktose, så de voksne kan lide den.

Udseende
Take The Black har endnu ikke fået sig en etikette, så her er det sparsomt med information, udover det allermest nødvendige, som bryggeri, alkoholprocent, ingredienser osv.
Øllet er sort som bare fanden, og skummet forsvinder overraskende hurtigt under vild postyr, det sprutter og hvæser – og dog. Ved anden opskænkning dukker den fedeste skum op i sådan cirka 30 sekunder.

IMG_20170610_162206

Duft
Take The Black har hele paletten. Den dufter af chokolade, kaffe, brændt karamel, vanilje. lakrids og laktose. Den er sød med sød på, som Cosby himself.

Smag
Umiddelbart ser øllet halvdvasket ud kan det hældes ud af flasken. Men hold da op hvor tager jeg gruelig fejl, da jeg først får taget den første slurk.
Det er ikke en tilfældighed, at Howling Monkey og Fanø Bryghus har haft Bill Cosby i tankerne, da denne klædrige øl blev brygget.
Mundfylden er i hvert fald fuldfed, cremet og klæbrig. Jeg sidder rigtig og slikker mig om munden for at få det hele med. Laktosen er rigtig i spil, og smagen af chokolade, kaffe og vanilje dukker op den ene gang efter den anden.
Eftersmagen er ligeledes ultrabehagelig, og varmen fra alkoholen spreder sig i hele mit kadaver.

Konklusion

“You have to Take The Black, he said more than twice!!!” Sådan lød det i retten, da en af de forulempede kvinder afgav vidneudsagn i sagen mod Bill Cosby (79 år), sent torsdag eftermiddag.

Take The Black tager jeg gerne også mere end én gang. Fanø Bryghus og Howling Monkey har brygget en sød, lækker, cremet og en omend lidt klæbrig imperial stout. Den er så fantastisk nem at drikke, smager af kage og minder mig om Bill Cosby før han var klam, sådan næsten.

5 ud af 5 kapsler.

5kapsel

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: