Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 14,1% vol. (50 cl. flaske) 
Forhandler: Saveur Biere, ca. 120 kr. Købt af Michael. 
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler. 

Det er torsdag aften og jeg er i selskab med Michael og Peter, og vi deler nogle flasker. Vi deler lidt forskellige øl, men aftenens helt store scoop er Bourbon County Stout 2017 fra Goose Island. En øl Michael købte hos Saveur Biere for et stykke tid siden, den var lige pludselig tilgængelig på den franske webshop, og Michael var heldig at få den købt. Nogle unikke, sjældne og specielle øl forsvinder ligeså hurtig, som billetter til Smuk Fest.

bottleshare.jpg

Denne torsdag aften anmeldte vi de øl, vi havde hver især havde med. Michael og jeg optrådte som gæsteanmeldere på Peters youtube-kanel Master of Hoppets. Det blev faktisk til hele seks videoanmeldelser, som bliver spændende (og tåkrummende, det er aldrig sjovt at se sig på film) at se igen.

IMG_20180426_203358
Fra venstre mod højre: Egholm Alefarm – Black IPA, Perennial Artian Ales – Mint Chocolate Stout* 17, Goose Island – Bourbon County Stout 2017*, Pöhjala – Pime Öö Islay BA*, Mikkeller SD – Træblod*, Mikkeller – WineAle Remastered, Anchorage Brewing Co. – Matame Ahorita*, Jackie O’s – The Ties That Binds*, Neonraptor – New Construction Options. (*anmeldt)

Udseende
Bourbon County Stout 2017 (BCS17) kommer i en halv liter stor flaske, og da indholdet hældes ud ser øllet “tyndt” ud. Det er ikke motorolie, som mange fede adjunct stouts, men derimod en sort-brunlig farve, hvor lidt lys i bunden skinner igennem. Skummet grænser til det grå-brunlige, og kan lige svinges lidt op, men forsvinder hurtig igen.

Duft
Efter Peter har budt velkommen i anmeldelsen af BCS17, stikker vi næsen i øllet.
Der møder os en vældig duft af kaffe, chokolade, tørrede bær og frugter, bourbon, marcipan, karamel og vanilje.
Det er en øl der danner mundvand, og der går ikke længe før vi dykker ned i det sorte dyb.

IMG_20180426_215527

Smag
Jeg bliver vild varmen, da jeg smager på øllet. Det er en fantastisk øl. Jeg ser vist også meget begejstret ud i anmeldelsen.

BCS17 smager af kaffe, chokolade, tørrede rosiner, marcipan og bourbon. Den har en næsten vinøs fremtoning, og minder mig om Poterie fra The Bruery. Det er følelsen af at drikke rent øl. En øl uden adjuncts (smagsgivere), andet end selvfølgelig bourbon fadlagring.

BCS17 har en heftig, varm og brændende eftersmag, hvor smagen af bourbon brænder alt ned på sin vej. Jeg elsker det.

IMG_20180426_222136

Konklusion
Sidst jeg smagte Bourbon County Stout var i 2014, med 2012-udgaven. En øl jeg har svoret til længe, men siden 2014 er der løbet meget øl under broen, og jeg er blevet mange erfaringer rigere.
Men Bourbon County Stout holder stadig ekstremt højt niveau, og jeg er glad for endelig, at komme til at smage denne sagnomspundne øl igen. Tak til Michael for at dele øllen med os.

5 ud af 5 kapsler. 

5kapsel

3 kommentarer

    1. Det var skam så lidt. Glad for at kunne være behjælpelig. Det er derfor jeg skriver disse anmeldelser 🙂

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: