Øltype: Alkoholfri Sour
Alkohol: 0,3% vol. (33 cl. dåse)
Forhandler: Sponsoreret af Ølsmageren fra Gjøl
Bedømmelse: 4,75 ud af 5 kapsler.

Hvis der er nogle, der har forstået konceptet med alkoholfrie øl, så er det Mikkeller med deres Limbo-serie. En serie bestående af fem alkoholfrie sours: Limbo Raspberry, Limbo Yuzu, Limbo Lime, Limbo Blueberry og Limbo Riesling. Øllene er alle brygget med Mikkellers mikkellenis gær.

Jeg har brugt nytåret på at drikke Limbo Riesling. Så den er allerede drukket og smagt på mange gange inden denne anmeldelse, men det ændrer dog ikke på, at det er en fortræffelig øl, som både kan bruges som erstatning for champagne og som drink med isterninger i om sommeren.

Udseende
All hail the Riesling! Henry og Sally tilbeder druen. Etiketten er meget typisk Mikkeller, sjov og spøjs.

Øllet fosser ud af dåsen, gyldent, gult og gennemsigtigt. Skummet er hvidt, knitrende og luftigt.

Duft
Limbo Riesling dufter af Riesling vin. Den er både frisk og syrlig. En duft af grønne æbler og stikkelsbær stiger til vejrs. Det er enormt lækkert.

Smag
Limbo Riesling har en frisk mundfylde, der er let og læskende. Den minder i store træk om at drikke cider. Øllen smager af syrlige grønne æbler, stikkelsbærrenes sødme og rieslingens tanniner. Eftersmagen har en anelse bitterhed, som ellers ender meget tørt.

Konklusion
Mikkeller – Limbo Riesling er noget af det bedste alkoholfrie øl man kan opstøve herhjemme. Man glemmer helt at øllen er alkoholfri, da man ikke sidder og finder mærkelige dufte og smage, som f.eks. Paradiso Citra IPA fra Big Drop Brewing Co., som lugtede lidt af prut og smagte af mæsk.

Vil man derimod brygge en vellykket alkoholfri øl, så lykkes det langt hen af vejen bedst med de sure øltyper, hvor man kan tilføjer frugt og give øllen syrlighed, så man ikke er afhængig af humlen, og de gængse smage af almindelig øl.

4,75 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: