Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 6% vol. (50 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 45 kr
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

I mandags fik jeg fandt i Amager Bryghus’ forårs IPA Kåååd i Vinspecialisten i Vingårdsgade i Aalborg. Og Sune sagde at øllen omtrent var en måned gammel eller ny om man vil, så jeg tænkte at den skulle da drikkes med det samme.

I aften har jeg så taget hul på Kåååd, og første halvdel af øllen har jeg drukket til tilberedelsen af aftensmaden og til den. Jeg kan bekræfte at til brun sovs, bøf og kartoffelmos gør den sig godt.
 

“Kast mørket af dig, slip gækken løs og byd lyset velkommen! Så enkelt kan budskabet i vores forårs IPA “Kåååd” opsummeres. Ikke mange ved dette, men en hel generation af Kobe-kvæg opfodres et hemmeligt sted på Amager med den mask, der bliver til overs fra vores ølproduktion. Da disse verdens lykkeligste køer- åd masken fra lige netop denne øl, brød de ud i et jubel-muuh så højt, at det kunne høres helt inde på Rådhuspladsen. Køernes efterfølgende forårskåde bukkespring kom op i en højde så stor, at de lykkelige køer forcerede enhver indhegning og fortsatte dybt ind på Kalvebod Fælled. Siden har ingen set dem. Og hvad de laver derinde, kan vi kun gisne om… Men akkurat som Amagers hemmelig – og lykkelige – Kobe-kvæg, vil du kære livsnyder med garanti, bryde ud i spontan forårskååådhed, når du indsniffer den vederkvægende duft af frisk aromahumle, som Kåååd er pakket med. Tillykke med foråret – og gør nu ikke noget, som vi ikke ville have gjort…”
Udseende
Øllet er orangefarvet uklart og med et luftig hvidt skum.

Duft
Der er jo otte forskellige humler i denne øl: Herkules, Tomahawk, Summit, Chinook, Simcoe, Centennial, Armarillo og Cascade. Puha det var noget af en mundfuld. Jeg har knap nok styr på hvad de forskellige humler skal dufte af, men Armarillo, Cascade, Simcoe og Centennial har jeg dog lidt styr på. Det er hovedsageligt amerikanske humler, og det er typisk ting som fersken, fyr, harpiks, grape og appelsin der kendetegner disse humletyper.

Det gør sig i den grad også gældende for denne øl. Den dufter af fersken, appelsin, grape og lidt fyr. Det er en utrolig behagelig og dejlig duft.

Smag 
Smagen er dejlig krydret. Frugterne kæler for mine smagsløg, kulsyren er dejligt boblende uden dog at være for meget, og humlen prikker på min tunge og gane. Den er dejligt læskende. Eftersmagen er vedvarende og tør.

Konklusion 
Denne øl er fantastisk lækker. Det er en IPA med masser af power, hvor humlen virkelig kommer til sin ret. Det kunne lige så godt være en double IPA med så mange humletyper og sødme, men det er kun en IPA på 6%.
Iøvrigt thumbs up for den lækre etikette og navnet er jo svært at komme uden om. Så alt i alt, den lækker frisk IPA med spark i humlen.

5 ud af 5 kapsler.

5kapsel

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: