Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 6,5% vol. (50 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler

Jeg kan ligeså godt sige det med det samme. Jeg glæder helt utrolig meget til at smage Amager Bryghus’ jubilæumsøl Batch 1000. Jeg har ikke hørt andet end lovende ord om øllen, så mine forventninger kan snart ikke blive større.
Øllen er vel nok så frisk som den kan blive, og det er nok den friskeste IPA jeg har smagt til dato, måske.
Der er skal i hvert fald lyde et enormt stort tillykke til Amager Bryghus herfra Ølnovicerne.
Duft
Humlekongerne har slået til igen. Det er så mega meget knald på aromaen, at jeg næsten bliver slået bagover fra ren humlefryd.
Duften rummer mange indtryk – moden frugter, blomster, krydderier og så er det som at stikke næsen i pose fuld af humle.
Og som Amager Bryghus selv skriver:
“Der er humle alle vegne i Batch 1000, en slags under mæskningen og kogning, to andre i whirlpoolen og så tre forskellige under både første og anden tørhumling.” 
Ja og jeg kan da også lige så godt fortælle hvilke humler der er i: Herkules, Amarillo, Chinnok, Simcoe, Citra, Mosaic, Sorachi Ace og Cenntenial.

Smag
Smagen er ligeså potent som duften. Der er vitterlig gang i humlen og humlen bliver akkompagneret af en livlig kulsyre, der klæder øllen på alle leder og kanter. Bitterheden ligger selvfølgelig helt ramme i kæften på mig, den rammer både gane, tunge og alle tænderne (ikke ænderne).
Men det er selvfølgelig ikke kun bitterhed jeg kan smage. Sødmen ligger lige bag bitterheden, og det er rigtig dejligt. Alkoholen er ligeledes lækker og giver øllen en fyldig mundfornemmelse.
Eftersmagen er ligeledes rigtig lækker, den er både dejligt tør og læskende.
Konklusion
Mine forventninger var tårnhøje, men blev mine forventninger indfriet?
Det er en selvfølgelig en voldhumlet øl, næsten en standardøl med vanligt tårnhøjt niveau.

Jeg er godt tilfreds med øllen og imens jeg sidder og nyder øllen strejfer en tanke mig, har de prøvet på at brygge en session IPA? Jeg synes nemlig ikke alkoholen er så fremtrædende trods sine 6,5% og det er faktisk virkelige lækkert. Humlen har jo helt tydeligt overtaget, både i bitterhed og sødme.
Efter lidt nærmere eftertanke bliver jeg mere og mere glad for øllen, trods den ikke slår benene væk under mig. Den kan nydes i fuld drag uden man behøver tænke så meget over det, og det er i allerhøjeste grad også en god kvalitet for en øl. En der bare skal nydes!

5 ud af 5 kapsler.

4 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: