Øltype: American Pale Ale
Alkohol: 6,0% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Boxbeers.dk
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler


Dette er fjerde af seks øl vi i dag anmelder fra Boxbeers’ Ølnørdkasse fra februar. Her er hvad vi allerede har smagt på: Syndikatet – Håndlangeren, Ghost Brewing – Mosaic in Blocks, To Øl – Goliat og Goliat Bourbon Barrel Aged, alle øl der har scoret kapsler i toppen af vores karakterskala. Sidste øl er den eksklusive Darkest Moon fra Ghost Brewing en Limited Edition Jubilæumsøl. Du kan i øvrigt læse artiklen om vores oplevelser med Ølnørdkassen fra februar her.

Etikette
Etiketten er altid helt speciel når man står med en øl fra Amager Bryghus i hånden og denne etikette er ingen undtagelse. Skinnende og orange og med en brølende viking fanger den øjeblikkeligt øjet.
Bag øllen står selvfølgelig Amager Bryghus, og de har fået hjælp af det amerikanske mikrobryggeri Three Floyds (der netop har åbnet en brewpub sammen med Mikkeller i Kødbyen, kaldet Warpigs). Der følger en lille historie om både navnet og samarbejdet mellem Three Floyds på etiketten og den skal du ikke snydes for:

“Solstenen er særdeles omdiskuteret blandt lærde arkæologer. For havde vikingernes navigatører virkelig et sådant redskab, der kunne afgøre hvad der var øst, og hvad der var vest – selv på en overskyet dag? Det har vi valgt at tro på! 

Her mange år senere var en solsten dog ikke nødvendig, da Amager Bryghus blev invaderet fra vest af noget som I udpræget grad lignede amerikanske efterkommere af vikingerne. Chris Boggess og Barnaby Struve fra Three Floyds Brewing i Munster, Indiana ankom ikke med skumle motiver om hævn men derimod med en meget højlydt King Diamond på deres bærbare mp3-afspiller. 
Dette var ikke en dag til slagsmål eller hævndrab men til ølbrygning. Og brygget det blev der. Den bløde og nærmest skræmmende letdrikkelige Arctic SunStone er beviset på, at selv vikingekrigere kan have en mere blid og imødekommende side.”

Udseende
Orange er vist den eneste farve, der passer på denne øl og øllen står helt utrolig flot i glasset. Skummet er stort, fyldigt og lækkert.

Duft
Det vi associerer aromaen med er jordbærgrød, den meget behagelige sødme og tilmed syren bringer os tilbage til sommeren og en god skål jordbærgrød med mælk. Udover jordbærgrød og mælk, finder vi lækre noter af appelsin, citron, ananas og lidt græs. Det er en rigtig dufteøl – ekstrem behagelig oplevelse.

Smag
Smagen er mindst ligeså behagelig som duften. Den pleaser på så mange områder, at vi kun vil nævne et par stykker her. Den er sød, frisk, fyldig, læskende og lidt tør. Men ikke lige så tør, som nogle IPA’er sagtens kan være. Mundfylden er lækker, men kan dog godt gå hen og bliver lidt klæg pga. den megen sødme. Eftersmagen synes at forsvinde hurtigt, men stille som en ninja kommer bitterheden snigende.

Konklusion
Endnu en øl, som man kan drikke i et væk hvis det skulle være. En overraskende let øl, hvor alkoholen ikke gør meget væsen af sig og bitterhumlen er erstattet af en fantastisk aromahumle. Humlen eller humlerne vil please selv den mest kræsne humleentusiast. Den glider lige ned i løgnhalsen og vi vil næsten betegne den som en pilsner på humle-steroider. Den er lækker iskold og ville være ideel på en varm sommerdag, ligesom en skål jordbærgrød med mælk.

5 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: