Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 12% abv (33 cl.)
Forhandler: Bottle share med Peter fra The Master Of Hoppets.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

English review below.

En af Danmarks førende ølbloggere, bor i Aalborg, og jeg var så heldig at blive inviteret hjem i hans lejlighed, for at smage på nogle øl. Peter fra The Master Of Hoppets, har jeg før omtalt her på bloggen, og han og jeg har tit snakket om, at Rookiebeers skulle deltage i en af hans vlog anmeldelser. Så da Peter inviterede, slog jeg til.

Jeg havde fornyeligt erhvervet mig en sour ale brygget med jordbær, et samarbejdsbryg mellem Evil Twin, Jolly Pumpkin og Leelanau Brewing – Innovator Man, som Peter syntes kunne være spændende at smage. Peter havde længe snakket om Yellow Belly Sundae, et samarbejdsbryg mellem engelske Buxton og svenske Omnipollo, som en øl jeg bare skulle smage.

Tirsdag i påskeferien, var den skæbnesvangre dag, hvor jeg var med i hele tre Master Of Hoppets anmeldelser, og desuden fik jeg smagt Yellow Belly Sundae. Øllene vi smagte den dag var: Põhjala Celler Series – Odravein 2015 Bourbon Barrel Aged Barley Wine på hele 16%, Toccalmatto Tabula Rasa Dry Hoppy Saison og Evil Twin / Jolly Pumpkin / Leelanau Brewing – Innovator Man.

Første anmeldelse med Peter og jeg er på Peters youtubekanal, og kan nu ses her.

Duft
Aromaen er massiv hos Yellow Belly Sundae. Vi kommer instinktivt til at tænke på Snickers, for det her bæst af en øl er selvfølgelig brygget med peanuts(ekstrat), kakaonips, vaniljebønner, kiks og laktose.
Det er som at stikke næsen ned i en puré bestående af snickers og vanilje. Når man har sagt vanilje, er man også nødt til sige vaniljeis eller Sundae, de her softice med karamelsauce fra McDonalds. Det er simpelthen for vildt! Duften slår mig bagover og jeg sidder i en ekstage af vilde indtryk og associationer. Sammen med den sødmefulde aroma, dunster der en fed duft af Bourbon Whisky op og svider næsehårene af. Det er så vild en duft og kan næsten ikke samlignes med andre øl, jeg har smagt. Omnipollos Noa, kommer måske op på siden af den.

Smag
Duften er simpelthen fantastisk og vi kan ikke vente med, at komme til at smage på øllen. Peter, der har smagt den før, er lige så begejstret. Vi sidder som to små drenge, der lige skal til pakke julegaver op, spændingen er uudholdelig.

BOOM!!! Siger det inde i min mund, som arbejder på højtryk for, at kaperer alle de vilde smagsindtryk.
Smagen topper duften, og det ikke tit, at det lige sker. Det er mere, mere, mere af alt, hvad vi elsker ved aromaen. Yellow Belly Sundaes fylde er fantasktisk, jeg har næsten fornemmelsen af at sidde og spise softice.
Næste slurk eller sip tages, og nu fornemmer jeg for alvor Yellow Belly Sundaes vilde alkoholprocent, der varmer ned i halsen og giver mig røde kinder. Det er dog ikke en overdøvende omgang alkohol, der brænder alt ned på sin vej. Nej, den gør plads til en smag af; mælkechokolade, kiks, karamel, vanilje og peanuts. Det er så vildt! Den karakteristiske smag fra Bourbon fadene skinner ligeledes igennem og efterlader mig benovet og himmelhenrykt.

Konklusion
Da vi senere,  efter vi havde drukket øllen, havde renset glassene og vores smagsløg med lidt vand, skulle til at smage på næste øl, var duften fra Yellow Belly Sundae knap forsvundet. Dette bevidner bare lidt om, hvor vild en øl, vi har haft med at gøre.

Alt er skrevet, alt er sagt. Yellow Belly Sundae så og sejrede. Jeg bøjer mig næsegrus. Lad os udbringe et trefoldigt leve for Yellow Belly Sundae – HURRA, HURRA, HUURRAAA!

5 ud af 5 kapsler.

Beer style: Imperial Stout
ABV: 12%  (33 cl.)
Where did I get it: Bottle share with Peter from The Master of Hoppets.
Rating: 5 out of 5 bottle caps.

SAMSUNG CSC

I’m having a bottle share with Peter from The Master of Hoppets. For those of you who don’t know Peter and his youtube channel, I can tell you that he reviews a lot of beers. He has reviewed for the time being 1,916 beer reviews and more to come.
I have had the honour to be part of three beer reviews with Peter at his apartment. We did share four bottles, where I had the Innovator Man from Evil Twin / Jolly Pumpkin / Leelanau Brewing with me. We tasted Toccalmatto – Tabula Rasa Dry Hoppy Saison, who can see here, and a crazy barleywine Põhjala Celler Series – Odravein 2015 Bourbon Barrel Aged.

Now for my beer review for an incredible Imperial Stout, a collaboration brew by Buxton Brewery and Omnipollo. The beer is called Yellow Belly Sundae and is a Bourbon Barrel Aged Imperial Stout brewed with vanilla, lactose, peanuts, biscuits and cocoa nips.

The aroma
The aroma is intense; that is quite something. It’s like sniffing a bowl of Snickers smashed into dust. You can smell both peanuts, chocolate, caramel and vanilla. The Bourbon goes with it and burns some brain cells on the way.

The taste
How it got me thinking for Theoden, the King of Rohan I don’t know. But sometimes The Lord of The Rings pops up in my mind. “Where are the horse and the rider?” He asks. It’s just a very cool and emotionally scene, that I will play for you here.

Back to the review again. I have written down in one of my notes, that it’s a lot like eating Toblerone and eating a Snickers.
The taste is amazing! I can almost not cope it. The beer is so delicious! The taste of chocolate, peanuts, vanilla, caramel, biscuits and last but not least Bourbon. It is so huge and thick; I can barely describe it with words.
The mouthfeel is thick, and it is a lot like eating soft ice. I can feel the alcohol, and it does not burns but heats down my throat, and I had to let steam out through my ears.

The conclusion
What can I say, but wow! It is an incredible experience. Thanks to Peter from The Master of Hoppets for sharing Yellow Belly Sundae with me.

5 out of 5 bottle caps.

øl5

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: