Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 7,2% vol. (50 cl. dåse)
Forhandler: Mikkeller webshop, 70 kr. (limited edition, udsolgt)
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Hver anden uge brygger Mikkeller San Diego nye øl, og hver gang ryger der en sending øl til Danmark. Disse øl kommer kun i et begrænset oplag, og man skal derfor være hurtig ved tasterne for at få fat i de gyldne dråber. Øllene koster ikke mere end 70 kr, og for helt friske humlebomber som Sally Blossom og Henry Hazesmith, er det jo ingen penge.

Mikkeller San Diego holder til i Alesmiths gamle bryggeri, og derfor er de to bryggerier gået sammen om samarbejdsbrygget Henry Hazesmith. Øllen er et “hazy” take på Alesmiths klassiske IPA.
Derfor har vi også valgt at have den originale IPA med på sidelinjen, for at smage den op i mod Henry Hazesmith. Den yder dog ikke helt retfærdighed, da Alesmith IPA er fra oktober 2016, og derfor overhovedet ikke er frisk længere.

Udseende
Henry Hazesmith er en smuk øl, og vi bliver helt glade af at kigge på den. Dåsens illustration er også virkelig flot. Hvad den forestiller aner jeg ikke, men flot er den.

Duft
En aroma af melon, appelsin, nyslået græs og en blomsterhave møder os. Henry Hazesmith besidder ligeledes denne ekstrem fede aroma, der samtidig også fremstår frisk og let.

IMG_20170711_145830

Smag
Henry Hazesmith har en virkelig fyldig mundfylde, der breder sig ud i hele munden. Øllen smager af mange forskellige tropiske frugter, og minder derfor i høj grad om tropejuice. Dog er bitterheden meget høj for NE-IPA. Humlen giver udslag i eftersmagen, som på en gang ender både tør og forfriskende.

Konklusion
Der er en perfekt afstemt balance mellem humle og sødme i dette fortryllende samarbejdsbryg mellem Mikkeller San Diego og Alesmith Brewing. Henry Hazesmith har mere bitterhed end almindelig NE-IPA’er og dette klæder øltypen gevaldig godt.

5 ud af 5 kapsler.

5kapsel

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: