Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 12,0% vol. (33 cl. dåse)
Forhandler: Saveur Biére, 7,60€ / 57 kr. 
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler. 

Det er første gang har jeg købt øl fra den franske webshop Saveur Biére. Webshoppen får ofte nogle vilde øl på de virtuelle hylder. Fragten koster ikke mere end 10€, knap 75 kr., så jeg hev hurtig tre øl fra Omnipollo ned fra hylderne. Tre Imperial Stouts: I Wanna Be Your Dog – Coffee Pecan Mudcake Whisky Barrel Aged, Amurga – Black Butter Vanilla Volcano Salt Mocha Maple White Chocolate Ganaché og Yellow Belly Sundae – Yellow Belly Bourbon Barrel Aged.

Udseende
Dåsen er neongrøn og rød (er den grøn med røde striber eller rød med grønne?), og øllet er sort med et brunt lynhurtig-forsvindende-skum.

Duft
I Wanna Be Your Dog er et samarbejdsbryg mellem Omnipollo og BrewDog, og har ligget et år på whiskyfade.
Øllen dufter vidunderligt. Det er en af de øl, man ville ønske, at man kunne frysetørre og sniffes i uendeligheder. Den dufter af vanilje, karamel og god mælkechokolade, og whiskyfadene kan jeg lige fornemme noter af.

IMG_20180202_211214

Smag
Det er ikke en vildt fed og olieret mundfylde øllen besidder. I Wanna Be Your Dog har en medium mundfylde med et strejf af kulsyre, til at give øllen liv. Hvor duften ikke emmer af whisky, gør smagen i den grad. Efter en tår, som lige klistrer tænderne til, dukker en smag af vanilje, karamel og kaffe op. Og så til allersidst en behagelig og varmende eftersmag af whisky. Eftersmagen er først tør, og så mundvands fremkaldende og så tør igen osv. Det er øl der skal nydes, men det er 33 cl. på 12% der glider lige ned – det er storslået.

IMG_20180202_211017

Konklusion
Jeg havde nær glemt, at skrive konklusionen for jeg har allerede konkluderet, at I Wanna Be Your Dog skal have topkarakter. Mit Spiegelau Barrel Age-glas kommer til sin ret, nu hvor øllen næsten er drukket, og jeg rigtig kan fornemme alle øllens nuancer. Det hele dukker op igen; vanilje, karamel, chokolade og nu en heftig og vidunderlig duft af whisky.

5 ud af 5 kapsler. 

5kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: