Øltype: Imperial Stout – Oatmeal
Alkohol: 13,8% vol. (37,5 cl. flaske)
Forhandler: Julegave fra min søster Marie, kan købes her.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Tak til min søster Marie, som har givet mig Mikkeller George Bourbon BA 2022 i julegave.

George Bourbon BA 2022 (13,8%) er en Imperial Oatmeal Stout og brygget med havre, kaffe og vanilje.

Øllen er brygget på norske Lervig og fadlagret på bourbon whiskey fade hos danske To Øl.

Den originale George! anmeldte jeg tilbage i 2014, dengang Rookiebeers hed Ølnovicerne og vi stadig var to til at anmelde øl. George! var Mikkellers svar på en ægte kæberasler på 12,12%. Duften var vild men smagen var blød og godt balanceret.

Her ses George! den gamle øl fra 2014.

Udseende
George Bourbon BA 2022 kommer i en eksklusiv 37,5 cl. flaske påført en lækker etikette, der føles silkeblød mellem fingrene.

Øllet er sort som motorolie og med et brunt skum på toppen. Skummet knitrer lystigt og forsvinder hurtigt igen.

Duft
George Bourbon BA 2022 dufter af sort øl. Den der duft af fadlagret Imperial Stout, hvor aromaen af kaffe, vanilje og kokos drøner derud af. Især vanilje ligger helt fremme i feltet, som Jonas Vingegaard, der bare skal ud over stepperne. Bag Vingegaard finder man duften af brændt og ristet malt, lakrids og en subtil duft af bourbon.

Smag
Det er heldigvis ikke en kæberasler jeg får af George, for øllen har en silkeblød og behagelig mundfylde. Øllet er klæbrigt, fyldigt og cremet.

Og med den gode mundfylde kommer en heftig smag af ristet malt, kaffe, kokos/bourbon, alkoholvarme, vanilje og lakrids. Det er altså voldsomt lækkert.

Eftersmagen har en god bitterhed, der sidder lige i skabet. Som et godt placeret højre hook.

Den nye George Bourbon BA 2022.

Konklusion
Jeg ved ikke nok om boksning til at skrive om det, så derfor cyklede Jonas Vingegaard ind i anmeldelsen, og så forsvandt han pludselig igen.

Mikkeller – George Bourbon BA 2022 er en lækker Imperial Oatmeal Stout der trykker på alle de rigtige knapper. Øllen er godt balanceret, som hverken kammer over i en ekstrem smag af af vanilje, kaffe eller bourbon. Det er en lige-ud-af-landevejen bourbon fadlagret Imperial Oatmeal Stout.

4,25 ud af 5 kapsler.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com