Chimay Bleue / Grande Réserve. 9% og 0,75 l. 

Den er uforskammet denne anmeldelse. Denne Chimay Blå, sagt på godt dansk, er en überhypet øl, ihvertfald i Øl-Novicernes verden. Øllen er en af de store belgiske brygge, der udstråler: “Drik mig og du vil får en kæmpe oplevelse!” Jeg (Øl-Novice Søren) har engang smagt øllen i Aalborgs natteliv, og jeg kan ærlig talt ikke huske hvordan den smagte, men en svag erindring siger mig at den var god.
På ratebeer ligger øllen helt i top med en score på 100/100, så må det jo være en uforskammet god øl.
Men det er nok der vi må trække i håndbremsen, for så god en øl er det heller ikke. Disse to Øl-Novicer; Søren og Mathias, har nemlig ikke i sinde at give denne øl topkarakter.

Der var helt utroligt meget gang i denne øl, og den havde sikkert fået sig en rystetur i Mathias’s taske, da han fragtede den den lange tur fra Vesterbro (Aalborg) til det kolde Nørresundby.
For der var højt skum (hint-hint) i glasset, og det gjorde også det udslag, at det var svært at indsnuse nogle dufte.

Det er ikke en øl, der giver meget fra sig. Duften afslører så ikke meget. Vi synes det er en afdæmpet belgisk strong ale. Smagen er meget afrundet og typisk mørk som det oftest er meget, med en belgisk strong ale. Det er faktisk også længe siden vi har drukket en rigtig belgisk øl. Den seneste tid har stået på en ekstrem øl fra Goose Island i form af Bourbon County Stout og et par sure øl, der dog er i retningen af Belgien men overhovedet ikke minder om denne sødmefulde og sirupsagtige øl.

Vi er ret glade for øllen, dog ikke med et “wow det er det bedste jeg nogensinde har smagt” udbrud. Måske ville øllen have scoret en højere karakter, hvis vi havde drukket øllen for halvandet år siden, hvor vi var godt i gang med de belgiske øl.

For mit vedkommende (igen Søren) så ændrer det sig hele tiden for hvilke øl jeg allerbedst kan lide. Top 3 er vist: Samuel Smith – Imperial Stout, Ugly Duck – Miami Vice Pale Ale og Gulden Draak – Quardruple 9000. Jeg har længe holdt fast i øllen fra Gulden Draak, men nu har Samuel Smith og Ugly Duck væltet den af pinden. Men det er stadig den bedste belgiske øl jeg har sat tænderne i og mon ikke at den bliver ved med at være det et stykke tid endnu. Men når vi på et tidspunkt får investeret i Westvleteren 12, ja så håber jeg da at den overgår alle forventninger. Nej, vi hyper aldrig en øl særlig meget.

Men nok udenomssnak. Vi skal have fundet en karakter til denne øl. Vi lander på 4 kapsler, fordi det er en god øl, men ikke en øl som slår benene væk under os. Men 4 kapsler er også en god karakter, og noget vi egentlig er ganske godt tilfredse med.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: