Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 5% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Kongebryg.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.


Indledning
Begejstrede øl dækker Kongebrygs Sømandskongeserie godt. Det er især skummet og mængden af kulsyre jeg tænker på. Ingen af øllene har været så vilde at de bruser over i flasken, men West skulle jeg bruge en ske for at beherske øllet i glasset, og det var da også lige ved og næsten med North her. Nu ironisk nok, er skummet næsten forduftet fra øllets overflade.

De fire Sømandskongeøller: East, North, West og South.

Når men det er den sidste af de fire Sømandskongeøl. Den her er brygget med bullion humlen, som er den humle der skal skille sig ud fra de øvrige humler: citra og galena.

Udseende
Jeg indvier mit nye Munkebo Mikrobryg glas her til aften. Øllet gør sig umanerligt godt i glasset, hvor farven er orangerød, uklar og holdes glasset op mod lyset kan livlige bobler skimtes stige mod overfladen.

Duft
Vi er desværre ude i stadig lidt i ingefærland igen med denne øl. Det er ihvertfald svært at finde frem til, lige netop duften af bullion (-terning, lidt uheldig navn). Men aromaen er ikke lige så præget af ingefær som South var. Jeg kan derimod godt opfange både sødme, en frugtig aroma og den umiskendelige duft af humle.

Smag
Det er nu en okay smag af humle øllen her besidder. Sødmen er nærværende hele vejen og slipper ikke lige sit tag i mig, den klistrer rigtig til gane og tænder.
Det er en livlig kulsyre der sammen med bitterheden spiller på tangenter, og på mod sødmen giver kulsyren et dejligt modspil.
Eftersmagen er præget af bitterheden af humlen, der for alvor viser sit sande ansigt.

Konklusion
Ud af de fire Sømandskongeøl så er den her, sammen med West, en af de bedre. Den lader mig smage på humle, selvom jeg har svært ved helt præcis at sætte en finger på hvad den smager af.
Når dette så er sagt, kan jeg ikke retfærdiggøre at give denne øl mere end 3 kapsler. Jeg synes nemlig ikke at den bibringer noget nyt til min horisont inden for øltypen.

3 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: