Øltype: Imperial India Pale Ale
Alkohol: 8,5% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Wunderbrau.dk, 60 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Resumé in English below…

Første øl jeg drikker fra Wunderbrau.dks smagekasse er Lubricated Labrador fra Amager Bryghus. Du kan her se vores unboxing video da vi modtog kassen. Unboxing af Wunderbrau smagekasse.

Udseende
Vildt at øllen er filtreret! Det er ikke tit man ser det, men det får virkelig øllen til at fremstå læskende og indbydende. (Amager Bryghus skriver: “Blot til orientering: ingen øl fra Amager Bryghus er filtrerede eller pasteuriserede.”) Så vi har bare at gøre med en øl i en knap så grumset udgave, hvilket også er lækkert.
De ivrige bobler der stiger til vejrs og den hvide skum, der ligger på overfladen og ligeså stille syner hen.
Så er det selvfølgelig også en genial etikette, med en ultra savlende labrador hooket op på Imperial IPA. Teksten på etiketten giver ligeledes mening til galskaben.

Begrebet “ølhund” er meget veletableret i hele den vestlige kultur, og den seneste hundevidenskabelige forskning etablerer da også, at hunde sætter endog særdeles stor pris på øl. En helt ny afhandling går skridtet videre og dokumenterer de enkelte hunderacers præferencer for bestemte øltyper. Pekingesere er f.eks. til Radlere med cola, Rottweilere elsker at dyppe snuden i en heftig Imperial Stout, mens Beagler ikke er kommet stort ud over guldølsstadiet. Men så er der jo hunderacen, som står vore hjerter nærmest, fordi den er stor, godmodig og ofte en kende velnæret – ikke helt ulig os her på Amager Bryghus. Vi taler naturligvis om Labradoren. En race, der fuldkommen som os bare ELSKER velhumlede Imperial IPA’er, i en sådan grad, at de ligesom os bare bliver ved med at drikke til de går i et temmelig bedugget humlekoma. Til Labradorens ære har vi brygget netop deres yndlingsøl, en fed, fed Imperial IPA, som er så tætpakket med humle, at den nærmest savler ud over glaskanten. Vuf!

Duft
Jeg får smadret humlearoma op i snudeskaftet! Og jeg elsker det. Den sødmefulde og tropiske aroma, er noget af det bedste man kan udsætte sig selv for, hvis man som jeg elsker humle. Allerede da jeg finder ud af at øllen er brygget med Herkules, Simcoe og ikke mindst Mosaic (min yndlingshumle) er jeg henrykt. Tre humler jeg ved giver noget helt unikt til en øl.  IMG_20151213_191232~3

Smag
Frugtjuice med humle! Jeg får kuldegysninger og sidder nu og bjæffer begejstret i ren humlefryd.
Mundfylden er i starten fyldig, fed og lækker. Den afløses så prompte af en knaldhård bitterhed, der rusker og bider i tungen. Den blide labrador bliver pludselig lidt bidsk.
Eftersmagen præges af alkohol og hunden ligger sig nu ved pejsen for at varme sig ved flammerne, ligesom øllen der længe hænger og varmer i svælget.

Konklusion
Endnu et pletskud fra Amager Bryghus og endnu en brilliant grund til at udnævne Amager Bryghus som årets danske bryggeri.
Jeg er i hvert fald himmelhenrykt for Lubricated Labrador.

Resumé
An amazing and delicious Imperial IPA. I absolutely love this beer. It is warm, bitter and smooth. An explosion of hops and a fantastic mouth feel. The ultimativ Imperial IPA.

øl5

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: