Øltype: Oatmeal Stout
Alkohol: 6% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Bryggeriet Frejdahl (Vestfyn)
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler. 

English resumé below… 

Kan et fancy glas vende den synkende skude, her i form af Frejdahl? De to første øl var decideret kedelige og deres manglende information var helt ude i skoven. Som du nok husker blev der ikke kastet mange kapsler efter dem.

I denne serie kan du også læse om: Guldtop og Nidhug.

Udseende
Igen mangler jeg den helt essentielle information på foretiketten (ja, du gættede rigtig – øltypen!). Dog er den forholdsvis nem at finde på bagetiketten. Jeg skal kun ned i anden linje for, at finde den nødvendige information, men jeg får mere information end jeg behøver, da de betegner øltypen som en dobbeltbrown oatmeal stout. Vi finder senere ud af om det rent faktisk passer.

Mørk som den fynske muld, sådan er en Valravn. Dobbeltbrown otmeal stout, med tyngde og muskler. Smagen skabes i forening mellem den ufiltrerede renhed, samt havrens nordiske vingesus. Økologisk smagfuld chokolademalt med en fyldighed som giver en stærk øl, der viser karaktertræk i hver en tår. Fræk, forførende og magisk, præcis som et heltedigt fra hedengangne dage. Øl brygget af bygmalt, havre, humle, chokolade og gær.

Man kan også begynde at kritiserer teksten herover, da jeg simpelthen synes det er for meget.

Var der skum på øllen her? Det var der lige et nanosekund, og nu ser øllen ud, som du kan se på billedet.

IMG_20160204_203146

Duft
Valravn dufter af kakao og kaffe, og det er så det. Så hvis du elsker kakao og kaffe, vil du elske denne dobbeltbrown oatmeal stout. Jeg er sådan set halvvejs med på vognen, men jeg kunne godt bruge lidt flere nuancer.

Smag
Dobbeltbrown oatmeal stout gå hjem og vug! Jeg har smagt almindelig oatmeal stouts, der har langt mere kraft og fylde end Valravn her. Den er faktisk en anelse flad og kedelig i smagen. Aromaen af kakao er da fuldstændig forduftet, og jeg sidder tilbage med en tynd omgang kaffe.
Eftersmagen er tør og klæg, desuden forbliver øllen vandet i sit udtryk efter den har passeret drøblen.

Konklusion
Med Valravn her kan jeg heldigvis nogenlunde se bort fra problemet med den manglende øltype, og begynde at fokuserer på øllet i stedet for. Indpakningen er altså også meget vigtig for helhedsoplevelsen, kig bare på Omnipollos fantastisk lækre flasker.
Af de tre øl jeg indtilvidere har smagt fra Frejdahl, er det her den bedste, men med forbehold.
Den holder ikke hvad den lover, og øllen føles vandet og ikke så cremet og fyldig som oatmeal stouts har ry for. Her er et eksempel på en oatmeal stout jeg har givet topkarakter: Rocket Brewing – Total Eclipse.
Valravn her ender derimod på en halvlunken karakter, men den er som sagt bedre end de to forrige.

3 ud af 5 kapsler.

ol3

Resumé
I would say that it’s a pretty boring double brown oatmeal stout. It has indeed a scent of cocoa and coffee, but when I get to the taste, the nice flavor of cocoa is gone (with the wind).
Left is a bitter taste of thin coffee, and I’m not very fond of it. This beer is indeed better than Guldtop and Valravn, but not with much.

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: