Øltype: Fruit Beer
Alkohol: 6% abv. (33 cl.)
Forhandler: Boxbeers.dk, 41 kr.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

English resumé below…

Flere gange har jeg stødt på en øl, der minder mig om den ærke danske dessert Rødgrød med Fløde. Helt specifikt er Omnipollo – 4:20 Vanilla Waffle Wheat, den øl der gav mig helt klare associationer om Rødgrød med Fløde.
Så da jeg i forvejen var ved at hive øl ned fra Boxbeers virtuelle hylde, var jeg med det samme hooked på To Øls nye øl. Beklageligvis kan du ikke længere finde øllen på deres lager, men mon ikke du kan finde den andetsteds.

Udseende
Det er en rød øl. Det er en virkelig flot øl. Skummet er næsten violet, og går fantastisk godt i spænde med øllens røde farve. Øllens etikette er lidt pudsig, men signalere på en eller måde Rødgrød med Fløde.

SAMSUNG CSC

Duft
Sjovt nok havde jeg troet, at øllen ville være sødere i sin aroma. Den er faktisk overraskende syrlig, næsten sur og frisk. Bag øllens syrlige ydre finder jeg hindbær, solbær og jordbær i øllens aroma.

Smag
Det første sip af øllen giver igen en indikation om, at det ikke bare er en almindelig øl. Syrligheden er endnu mere intens i smagen. Den tenderer næsten øltypen sour ale, der river godt i mine smagsløg og syren kan mærke helt bagerst i munden på mig.
Den smager som en omgang rødgrød, hvor man har glemt at putte det halve kilo sukker i, som der jo skal i (tror jeg nok). Laktose som øllen også er brygget med, bidrager med en vis mundfylde, og hvis den ikke havde været der, ved jeg ikke næsten ikke hvordan denne øl ville tage sig ud. Eftersmagen er virkelig sur og vedvarende.

Konklusion
Jeg havde forventet en sød øl, hvor man rigtig kunne smage alle bærene. Derimod er det en virkelig syrlig øl, min syrlighedstolerance er heller ikke særlig høj, så det er lidt for meget.
Skal jeg se ud over mine forventninger, så er øllen virkelig balanceret og vil være en fryd for surølsdrikkeren. Den vil være genial på en varm sommerdag, som en appetif eller gør sig godt til en fed chokoladedessert. Selvom mine forventninger ikke rigtig blev indfriet, har jeg her at gøre med en god frugt øl, der er til den noget sure side. Derfor falder dommen på:

3 ud af 5 kapsler.

Resumé
Many times when I have been drinking beer, I have thought that this one tastes a lot like the dessert Rødgrød. Rødgrød is a porridge made of strawberries, raspberries, red currant and black currant. Sometimes it has been an IPA or a fruit beer; the latest was Omnipollo – Magic #4:20 Vanilla Waffle Wheat, who smelled and tasted of Rødgrød.

Today I’m reviewing a beer from To Øl called Rødgrød med Fløde (fløde is cream).
I am surprised by its colour. It is so red and that is a rather strange colour for a beer I think.
The aroma is very sour, much more than I would have expected. In
fact, I expected a much sweeter scent. Behind the sourness, I can smell an aroma of strawberries, black currant and raspberries.
The taste is also sour. It is almost like drinking a Red Sour Ale, but the mouthfeel of Rødgrød med Fløde is thicker and less watery. The aftertaste is very tart and lingers a long time.
Would I drink this beer a hot summer day? Yes indeed, it would be a delightful treat. But now am I a bit more wary, because I did not expect such a tart beer. Rødgrød med Fløde is alright but a bit too tart for my taste.

3 out of 5 bottle caps.

øl3

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: