Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 6% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Syndikatet.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

English resumé below…

Syndikatet har igen doneret Rookiebeers øl, det er vi rigtig glade for, da Syndikatet brygger godt gedigent øl. De seneste anmeldte øl fra Syndikatet er: Hippien, Elskerinden, Overhovedet, Agenten, Direktøren og Håndlangeren. Alle øl har indkasseret 4 ud af 5 kapsler, det bliver spændende at se om de nye øl kan ramme de magiske 5 ud af 5 kapsler.
Her får I lige et fancy billede af øllene vi modtog.

SAMSUNG CSC

Øllene Rookiebeers modtog er: Mekanikeren, Nonne, Politikeren, Psykopaten, Borgmesteren og Spionen.
Desuden vil du kunne vinde en gaveæske fra Syndikatet i maj måned, da Rookiebeers fylder 4 år d. 18. maj. Der vil blandet andet være gaver fra Munkebo Mikrobryg, Rocket Brewing Co. og Basement Beer Bar.

Nu stiller vi om til Rookiebeers anmeldelse af Psykopaten, Syndikatets første øl med en IBU på over 100, ja faktisk 500 IBU. Det vil nu vise sig om Rookiebeers er nok humlehoveder til at nyde sådan en psykotisk øl.

Nyd videoen af en velskænket Psykopat lige her: https://www.youtube.com/watch?v=OZFA-nFN32c.

Duft
Da vi stikker næsen i øllet, popper der en vild duft af græs og krydrede noter op. Det er humle på steroider, det er en helt vild duft.

Smag
Smagen er næsten harsk, man ved hvad man er gået indtil. Bliver vi overrasket, næ ikke rigtig, for det er en heftig sag. Humlen bliver længe, den sidder der bare. Vi er ret enige om at øllen skal drikkes hurtigt.

Konklusion
Øllen opfylder dens egne mål og det skal den belønnes for. Jeg synes at kunne smage både mosaic og centannial humle, og jeg kunne skille dem fra hinanden, trods den ekstreme bitterhed. Øllen er samtidigt tungt maltet og det giver balance til den megen bitterhed.

4 ud af 5 kapsler.

Resumé
Mikkeller has done it, lots of brewers have done it. I am talking of course of brewing an IPA beyond 100 IBU. What did you think?
Syndikatet has brewed an IPA on 500 IBU (International Bitterness Units), and they thought that Rookiebeers should taste. Are we enough hopheads to appreciate a beer like this, or are we still rookies?

Grass and wild herbs are the primary smell of Psykopaten. The hops are strong with this one.
It is an insane taste; the bitterness is so immersive and vigorous, that if you are not used to beers with a high IBU, you will throw this away. It instant dries out your mouth and throat and leaves you with an immensely long aftertaste.
Besides the tremendous amount of hops, Psykopaten is brewed with a lot of malts. That gives the beer a bit of sweetness and more balance, so we not are left with an all too bitter IPA.
We would say that we are still rookies. We have not earned the title Hophead yet, but we liked Psykopaten, and it is always fun to try out an extreme beer.

4 out of 5 bottle caps.

øl4

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: