Øltype: Imperial IPA
Alkohol: 7,5% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Syndikatet
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Vi fik tilsendt tre øl fra Syndikatet. Først øl vi hældte i glasset var Direktøren og i aften er det denne øl. Sidste øl er Overhovedet en French Strong Ale med egetræs-finish fra 2013, det bliver en spændende øl at smage på.

Udseende
Jeg har sagt det før og nu siger jeg det igen. Det er nogle flotte etiketter. Agenten her kunne godt ligne Daniel Craig.
Inden jeg hældte bundfald og gær i øllet var det en klar og flot øl, nu er den mere uklar men stadig en flot øl. Skummet er stort, hvidt og fyldigt, men daler dog hurtig til et tæt låg af skum.

Duft
Det er en noget spicy aroma, som er det jeg primært opfanger. Det kan være en duft af blomster, fyrrenåle og harpiks. Det er dog ikke en aroma jeg i udpræget grad er fan af.

Smag
Det er en øl med saft og kraft. Syndikatet siger det er en ekstra IPA, ratebeer betegner den som en IPA. Men det er vel ikke helt en imperial IPA?
Om det er en imperial IPA eller ej, er det i hvert fald fut på humlen, hele fem humler er øllen brygget med: simcoe, cascade, armarillo, columbus og nugget.
Selvom humlen er i centrum, er malten også fremtrædende. Malten bibringer en væsentlig sødme til øllet. Karboneringen (kulsyren) er lige tilpas og i samarbejde med humlen sidder jeg tilbage med en god friskhed.
Eftersmagen er ligeledes lækker, malten og humlen blender godt sammen. Malten dysser lidt ned på humlen, men ikke helt nok altså på den gode måde, da bitterheden kommer væltende og bidrager med en god tør eftersmag.

Konklusion
Jeg er ikke helt vild med duften og ville umiddelbart give 3 kapsler. Men en øl dømmes jo ikke udelukkende på aromaen, vel. Smagen vinder mig over på de 4 kapsler, det er den gode balance mellem humle og malt også selvom det er en Ekstra IPA, hvor der nok helst skal være ekstra knald på humlen. Alkoholen giver også lidt til øllet, den overdøver bestemt ikke, men kan nu mærkes. Det er nu dejligt berusende.

4 ud af 5 kapsler.

4kapsel

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: