I morgen tidlig drager jeg til København for at deltage i Mikkeller Beer Celebration Copenhagen 2017 (MBCC).


Det er første gang, i de fem år jeg har interesseret mig for øl, at jeg kan komme til MBCC. I år har det kunne lade sig gøre, da jeg fik billetten sponsoreret af Mikkeller. Jeg fik mig et gult armbånd til yellow session fredag morgen kl 10-14.
MBCC er eftersignende den festival med de allerbedste og vildeste øl. Festivalen varer to dage. To dage med fire sessions, to sessions hver dag. Hver session varer fire timer, en tidligt fra kl 10-14 og en sent fra 16-20. Ved indgangen til festivalen får man udleveret et glas, og så er der ellers frit valg på alle hylder, så længe der er øl på fustagerne.

Når jeg tager på mindre festivaler eller ølmesser rundt omkring i landet, føler jeg mig voldsomt snobbet. Jeg ved hvad der godt, og hvad der ikke er godt. Efter at have smagt og anmeldt så mange øl, er jeg blevet en kræsen og erfaren herre ud i øllets verden. Hvilket jo står i skærende kontrast til bloggens navn Rookiebeers eller Ølnovicerne, som det hed i tidernes morgen.
Min vision var at gå til øllet med åbent sind og ikke være for snobbet, hvad angik de forskellige øl. Simpelthen være novice eller rookie, lige meget hvor mange øl jeg har smagt.

Det tror jeg dog ikke bliver noget problem til MBCC, at være snobbet, hvor nogle af de bedste bryggerier, både fra Danmark, Sverige og USA kommer.
Jeg har lavet mig en liste, hvor jeg skal smage på ikke mindre end 59 forskellige på denne ene session. Her er et par stykker:

  • Alefarm Brewing – Bloesem (5,5%). Barrel Fermented Saison w/ Elderflower & Sour Cherry
  • Amager Bryghus – The Marysville Misfit (4%). Passionfruit Berliner
  • Beavertown Brewery – Tempus Project Ba (10%). Calvados & White Wine Barrels
  • Cloudwater Brew Co. – DIPA Simcoe Mosaic (9%)
  • Half Acre Beer Co. – Double Barrel Benthic (12%). Bourbon Barrel Aged Imperial Coconut Stout
  • LETRA – LETRA on Oak – Port BA Sour Ale (12%)
  • Magic Rock Brewing Co. – Salty Margarita (4,4%). Tequila BA Margarita style Gose
  • Modern Times Beer – Devil’s Teeth (11%). Bourbon BA Imperial Stout w/ Coffee
  • Omnipollo – Lorelei Collab /w Siren and homebrew champ Dave (10,5%). BA Imperial Porter
  • The Bruery & Bruery Terreux – Black Tuesday 2016 (20,3%). Bourbon BA Imperial Stout.

Der bliver nok at give sig til henover weekenden, og jeg har knapt nok styr på hvad der skal ske, men det er sikkert og vist, at jeg skal omkring BRUS, og en masse andre steder.

Hvis du følge med i mine eskapader, så stil over på Instagram, hvor jeg vil smide en masse billeder op.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: