Craft Beer World – A Guide To Over 350 Of The Finest Beers Know To Man – Mark Dredge, 2013. Forlag Dog ‘n’ Bone Books.

“Centennial, Cascade, and Warrior hops hit Alpha King with 66 IBUs. Orange pit, mandarin juice, pineapple, pine and dried herbs drive the olfactory senses wild. Zombie Dust achieves the same hollering, cheering, high-fiving sensation using only the tropical-fruit festival that’s Citra hops for more mango, grape, and floral flavors.”

Craft Beer World – Three Floyds Alpha King and Zombie Dust, s. 123.

Craft Beer World er en bog skrevet af Mark Dredge engelsk ølskribent, forfatter, foredragsholder og ølblogger. Bogen er flot illustreret med tegninger og billeder af øllene, og den er skrevet på et let og forståeligt engelsk.

Craft Beer World blev udgivet i 2013, og er en guide til de 350 bedste øl i verden efter Mark Dredges opfattelse. Udover guiden til de bedste øl i verden gennemgår bogen også en række væsentlige temaer i ølverdenen:

  • Hvad er craft beer
  • Hvordan bliver øl lavet
  • Hvordan smager øl, rigtig og forkert
  • Hvordan serverer man en øl bedst
  • Hvordan man bruger øl i mad
  • Hvilke øl hører sig bedst til mad

Craft Beer World gennemgår alle samtlige øltyper med øl fra hele verden. Bogen er på 205 sider, hvor de første 41 går bag om øllet, og de resterende sider omhandler de bedste øl i verden.

Mark Dregde fortæller lidt om øllen, hvor den er brygget og baggrunden for at vælge den som én af de bedste 350 i verden. Dernæst skrives der lidt om duft og smag.

Craft Beer World – A Guide To Over 350 Of The Finest Beers Know To Man er en god bog til både nybegynderen og ølnørden. Forfatteren er passioneret, og det kan mærkes. Man kan blive meget klogere på øltyper, bryggemetoder samt duft-og smagsnuancer.

Det er altid sjovt at finde nye øl at tjekke ud. Dog kan disse guides blive en anelse uddateret, da der hele tiden bliver udgivet nye øl. Men vil man have et godt overblik over de sidste 10 års øl, så er bøger som denne ganske god. Og man kan samtidig blive klogere på øllets nuancerede verden.

Ebeltoft Gårdbryggeri – Wildflower I.P.A.

Til Craft Beer World vil jeg anbefale dig at smage Ebeltoft Gårdbryggeri – Wildflower I.P.A. Wildflower I.P.A. er af øltypen India Pale Ale en humlet øl, hvor bitterhed er i højsædet. I disse år er IPA den mest mikrobryggede øl, da øltypen er nem at brygge, og mange rigtig godt kan lide den. IPA er indbegrebet af mikrobryg.
Wildflower I.P.A. er en letdrikkelig og læskende øl med en dejlig duft og smag af tropiske frugter og en god bitter eftersmag.

Kan købes hos: Vildmedvin.dk, 32 kr.

Tryk på “sider 1-6” for at gå frem eller tilbage mellem siderne.
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: