50 Øl Du Skal Smage Før Du Dør – Rolf Nielsen & Carsten Berthelsen, 2007. Gads Forlag.

“Folk er ellers parat til at betale formuer for hele beholdingen, men Philip er ubestikkelig. De tre berømte øl skal være på lager til tørstige gæster: Trappist Westvleteren Blond (5,8%, grøn kapsel), Trappist Westvleteren Dark eller Extra (8,0% blå kapsel) og Trappist Westvleteren Dark eller Abt (10,8% gul kapsel). “In De Verde” betyder “I fred” og efter et glas af hver sort, falder skuldrene på plads. Man er i andagt over det dejlige sted, hvor fromme mænd tjener menneskeheden med dejligt øl brygget i Guds hus.”

“50 Øl Du Skal Smage Før Du Dør” – Westvleteren 12, s. 52.

“50 Øl Du Skal Smage Før Du Dør” er skrevet af ølskribenterne Rolf Nielsen og Carsten Berthelsen.

Rolf Nielsen er forfatter, foredragsholder og ølskribent for magasinet Smag og Behag. Rolf Nielsen har tidligere været leder af Carlsbergs besøgscenter og været med til at udvikle tv-serien Bryggeren. Udover denne bog har Nielsen skrevet Den Danske Ale (2007) og Det Belgiske Øl (m. Henrik Bøgh 2008).

Carsten Berthelsen er foredragsholder og forfatter til ti bøger om øl. Han arrangerer ølsmagninger, er international øldommer for bl.a. Brussels Beer Challenge og World Beer Adwards i London. Han bestyrer desuden Natholdets Julekalender sammen med Anders Breinholt og Søren Rasted.

Rolf og Carsten har begge været med til at skabe opmærksom om det gode øl, og begge er de blevet hædret for deres arbejde med Den Danske Ølpris af Danske Ølentusiaster.

Denne bog er fra 2007 og er siden blevet opdateret i 2015 med nye anbefalinger.

Det er en god bog for nybegyndere, der gerne vil have den gode historie om øllets tilblivelse, og hvor den stammer fra.

Rolf og Carsten går i dybden med forskellige øltyper både det sure, søde og bitre. Der er noget for enhver smag.

Flere af øllene fra bogen er belgiske klassikere, som Westmalle Triple, Duvel eller Westvleteren 12. Men du finder også danske øl som Steam Beer fra Fur Bryghus eller Limfjordsporter fra Thisted Bryghus.

Bogen henvender sig mest til nybegyndere, der måske ikke ved, hvor man skal starte sin ølrejse. Mange af øllene ligger i den søde og mere traditionelle ende som ovenstående øl. Dog kan man også finde den uforlignelige Rodenbach, som er en flamsk surøl, der er perfekt som nybegynderøl ud i den sure verden.

Abbaye Notre-Dame De Saint-Rémy – Trappist Rochefort 10

Til “50 Øl Du Skal Smage Før Du Dør”, vil jeg anbefale dig at drikke en Trappistes Rochefort 10 fra det belgiske bryggerier Abbaye Notre-Dame De Saint-Rémy. Trappistes Rochefort 10 er en Quadruple på 11,3%, der besidder stor sødme. Det er en klassiker blandt ølnørder, og den kæmper indædt med Westvleteren 12 om pladsen som den bedste Quadruple.

Kan købes hos: Bestofbeers.dk, 41 kr.

Tryk på “sider 1-6” for at gå frem eller tilbage mellem siderne.
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: