Bar – Mikkeller & Friends, Stefansgade 35, 2200 København

I forbindelse med et studiejob ved Københavns Universitet har denne øl-novice (Tobias) vendt snuden mod København. I den forbindelse vil vi her på siden lave en lille feature om den københavnske ølscene, som efterhånden tæller en god håndfuld barer dedikeret til mikrobryg. På to uger har jeg formået at besøge fem af disse ølbarer: Mikkeller & Friends, Taphouse, Fermentoren, Ølsnedkeren og Søernes Ølbar. Anmeldelser følger!

Mikkeller & Friends var næsten det allerførste stop jeg gjorde mig, da jeg ankom med toget om natten fra Jylland med en rygsæk og en kuffert med mine vigtigste ting. En times tid senere sad vi på Mikkel Borg Bjergsøs bar på Nørrebro og drak deres husøl, en frisk og syrlig gueuze: “Nørrebro Spontanale” og spiste salt & vinegar chips dertil – man må jo gå all in!

Mikkeller & Friends har 40 haner og der er massere for en eventyrlysten øl-nørd. Dog bliver det også hurtigt lidt pricey, hvis man vil bevæge sig ud i de mere eksotiske øl (jeg mindes fx at betale 85 kr for en saison). Stemningen på stedet er temmeligt posh og jeg kunne godt savne mere rock’n’roll og løsrevenhed (som vi måske kommer til at opleve på WarPigs – der krydses fingre!). Indretningen og barens materialer har et relativt ‘sart’ look med råt ubehandlet træ og lyse farver. Her kunne jeg personligt godt have ønsket mig lidt mere afdæmpet belysning og højere musik (var der overhovedet musik?). For mig er det at drikke øl en social og afslappende beskæftigelse og jeg ville ønske at barens generelle stemning, indretning og udtryk understøttede dette i højere grad.

Dette skal dog ikke ændre ved at Mikkeller & Friends indkasserer 4 ud af 5 kapsler for at have det mest udfordrende og spændende ølkort jeg hidtil har oplevet på de københavnske ølbarer. Dog trækker de til tider lidt pebrede priser lidt ned og så savner jeg som sagt at barens indretning understøtter en hyggelig eller festlig aften i højere grad end den gør nu.

4 ud af 5 kapsler.

4kapsel

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: