Øltype: Stout
Alkoh0l: 6,8% vol. (50 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af Ølværket.
Bedømmelse: 4 ud 5 kapsler.

Ølværket er et mikrobryggeri med beliggenhed i Esbjerg. For nylig modtog jeg to eksemplarer af deres stout Offshore. Vi siger mange tak for bidraget, og nu videre til anmeldelsen.

Udseende
Jeg vil starte med etiketten. Den er rigtig flot og øjet drages af det flotte motiv, med helikopteren i forgrunden og boreplatformen i baggrunden og alt det sort/hvide brydes af en enkelt stikflamme fra boreplatformens skorsten.

Øllet er kulsort og skummet er beigefarvet. Skummet er et kapitel for sig, det bruser helt vildt og det kan høres (se videoen). Skummet har fart på, og fra at være vildt og voldsomt ligger der nu næsten intet tilbage.
Jeg har optaget en video, der viser dette fænomen meget godt. Jeg undskylder på forhånd, at jeg spilder lidt af øllet ;).

Duft
Øllen dufter umiddelbart ikke af særlig meget. Der er en snert af sødme i øllen og så kan jeg dufte den brændte malt. Men efter en rum tid i glasset, vi snakker den sidste tår er sødmen i højsædet, jeg vil beskrive aromaen som en duft af karamel.

Smag
Det er faktisk en ret lækker stout denne Offshore. Der er godt kan i kulsyren, som er det første der møder én når øllet slynges rundt i munden. Derefter popper en umiddelbar fyldig mundfylde frem, den blander sig med en lækker sødme, som var der tilsat kakaobønner, men den er ikke fyldig som en sweet stout hvor der ofte er tilsat laktose for at opnå en næste flødeagtig fornemmelse, men lidt mere vandet. Det er dog stadig en stout i den søde ende af skalaen.
I eftersmagen dukker der nuancer af kaffe op, og jeg sidder tilbage med en klæg fornemmelse i mund og gane. Langt borte et sted kan jeg spore bitterheden, den er der og giver øllen et lille løft op fra sødmen.

 

Konklusion
Ved første snif og slurk kunne denne stout godt virke som en lidt middelmådig øl. Men det slipper Ølværket ganske godt fra, og øllen vokser lige som på mig og det er dejligt at der venter endnu en øl.  Jeg sidder dog heller ikke tilbage med en POW-oplevelse, der river gulvtæppet væk under mig, men med en oplevelse af en god og lækker stout og derfor giver jeg:

4 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: