Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 6,5% vol. (33 cl.)
Forhandler: Sponsoreret af FLASK, 47 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler. 

I går anmeldte jeg West Coast IPA, som er en fantastisk lækker, bitter og tør IPA fra den amerikanske vestkyst. I dag kaster jeg mig frådende over Amazing Haze, en øl af øltypen New England style, som er kendetegnet ved – lav bitterhed, men er til gengæld utrolig frutig. Mundfylden er desuden blød og fyldig, som var øllen brygget med laktose.

Tak til FLASK for sponsoratet.

Udseende
Amazing Haze er i sandhed en tåget øl. Øllen står orange-gul i glasset, hvor skummet hurtigt viger fra øllets overflade.

img_3955

Duft
Amazing Haze dufter som multifrugtjuice: ananas, mango, appelsin og et snert af jordbær. Det er næsten som at dufte til en smoothie, hvor jeg kan dufte sødme og fyldighed. På en gang frisk og læskende, men også fuldfed og cremet.

img_3944

Smag
Amazing Haze er et fantastisk godt glas øl.
Mundfylden er fra starten let, men slår hurtigt over i fedme og fyldighed, som bedst kendes fra de mørkere øltyper. Øllen klæber til tunge og tænder, og ligger bagerst i mundhulen, hvor bitterheden rigtig gnaver. Dog er humlen ikke ligeså voldsom som West Coast IPA, hvor bitterheden længe blev hængende i svælget.
Amazing Haze smager ligesom den dufter, nemlig af ananas, mango og appelsin – især citrusnoterne skinner meget igennem.

img_3937

Konklusion
Øllet drikkes hurtigt, den ene slurk efter den anden – jeg kan næsten ikke stoppe. Frugtjuice, bitterhed og fyldighed går smukt hånd i hånd. Amazing Haze er intet mindre end amazing! Husk at smutte omkring FLASK.

5 ud af 5 kapsler. 

ol5

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: