Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 6,8% vol. (50 cl.)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 40 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.


Etikette/ udseende
Udseendet på denne etikette er noget helt for sig selv. For det første er det en halvliters dåse, jeg sidder med i hænderne og ikke en flaske. Men tilbage til udseendet. Pizza Port Brewing Co. har virkelige kælet for stemningen og detaljerne og man føler sig hensat til Indien, hvor en inder får ølslangen til at danse op fra øltønden.
Udseendet på øllen er overraskende gul, hen af gylden. Øllet er uklart med et hvidt knap eksisterende skum.

Duft
Aromaen af humle slår mig i ansigtet. Den dufter på en gang af græs, krydderier, tropiske frugter og svag flora duft. Det er alle IPA’ens bedste kvaliteter i en øl.

Smag
Sød og behagelig er smagen. Den putter sig rigtig i mundhulen, men ligeså snart øllen tager turen forbi drøblen og ender i svælget, dukker en markant og velkendt bitterhed op.
Jeg åbner med at sige, at øllen er sød og behagelig, hvilket er ganske lækkert for en velhumlet IPA som denne. Dog kan sødmen ikke gøre meget ved den markante tørhed, der rammer både tænder og gane.
Smagen af tropiske frugter er endnu mere fremtrædende i smagen, og jeg kan rigtig sidde og nyde smagen af både ananas og appelsin.
Lidt malurt i bægeret er der også, da jeg fornemmer lidt flora, som jeg straks forbinder med sæbe, men det skal man ikke tænke for meget over.
Behøver jeg at nævne at kulsyren er voldsomt behagelig og afbalanceret. Eftersmagen er dejligt lang og smagen af humle er tilstede hele vejen.

Konklusion
Etikettens udseende har uhyggelig meget at sige når øllene skal købes ind og helst ende i indkøbskurven. I specialbutikkerne står øllene og “shiner” om kap for at blive købt først, og man håber altid at udseende og indhold går hånd i hånd. Stovt har skrevet en artikel om etiketter om, når de er bedst og værst og som du kan læse her.
Det var nok pga. udseendet på dåsen at jeg købt øllen, men selvfølgelig også fordi jeg har hørt gode ting og sager om netop dette bryggeri.
Jeg vil da sige at jeg bestemt ikke er blevet skuffet. Øllen har alt det man forventer af en IPA og hvad jeg forbinder med en god gedigen India Pale Ale. Jeg mangler dog “suset” for at give den topkarakter. Den bliver ikke vild og voldsom, men spiller med de sikre kort. Det bliver spændende at smage dens lillebror – Ponto, session IPA.

4 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: