På denne Top 10 kan du finde mine bud på de bedste danske specialøl fra 2022. På listen vil du finde specialøl fra et udpluk af de danske bryggerier, som jeg har skrevet ølanmeldelser af, ydermere kan du finde alle former for øltyper lige fra alkoholfrie specialøl til specialøl i helt tunge ende. 

Hvem er Rookiebeers

Velkommen til Rookiebeers, en dansk ølblog, der anmelder danske og internationale specialøl. Her på ølbloggen kan du læse om gode øloplevelser, de bedste danske specialøl fra 2022,  anmeldelser af de bedste alkoholfrie specialøl, og et kig ind i den vidunderlige verden af mikrobryg, craft beer og specialøl (kært barn har mange navne).

Bad Seed Brewing – Bourbon Barrel Aged Colossus 2022 (14,5%) 
En specialøl af øltypen Barley Wine på 14,5%. En af de bedste Barley Wines på dansk grund. Øllen har ligget på Heaven Hill Bourbonfade i 13 måneder. Stor smag af kokos, mørk chokolade og ristet malt. Vandt Årets Øludgivelse 2022 hos Beerbloggers.dk.

Bryggeri: Bad Seed Brewing

To Øl – Snublejuice (4,5%)
En specialøl af øltypen Session India Pale Ale. En lækker, saftig og læskende Session IPA på 4,5%.

Bryggeri: To Øl

To Øl – Black Malts & Body Salts 2.0 (9,9%)
Du kender øltypen Porter og øltypen India Pale Ale, med denne øltype har du alt på én gang. Her har vi at gøre med en Imperial Black IPA på 9,9% med smag af kaffe og lækre bitre noter af humle. 

Bryggeri: To Øl

Too Old To Die Young – Expelled Club 27 Member! (9,2%)
En vild Double IPA på 9,2%. Stor, fed og fyldig i smagen og med en frugtig duft. En specialøl til dig der elsker humle.

Bryggeri: Too Old To Die Young

Skuldborg Bryghus – Gylden Daggry (6,0%)
Kender du podcasten “Undskyld Vi Roder” og den fiktive radiokanal r8dio? Det er nu gået så vidt at de har udgivet en specialøl via det fiktive bryggeri Skuldborg Bryghus. Gylden Daggry er specialøl brygget efter tyske og belgiske forskrifter, en rigtig Belgisk Dubbel på 6,0% med en duft og smag af brød og malt.

Bryggeri: Skuldborg Bryghus

Thisted Bryghus – Limfjords IPA (6,5%)
Endnu en Black IPA er på listen. Den legendariske Limfjordsporter er blevet parret op med gode amerikanske humler, og smager nu både af sortristet malt og lette tropiske noter. Et lækkert take på den klassiske Limfjordsporter. Og så slår den ikke så hårdt med sine 6,5%. 

Bryggeri: Thisted Bryghus

To Øl – Lowmotion Red (0,3%)
Her har vi en superlæskende alkoholfri specialøl. Det er praktisk talt saftevand med brus, som To Øl har hældt på flask. Og med sine 0,3% bliver mange ikke fuld lige med det samme, og så er det en rigtig sommerøl. 

Bryggeri: To Øl

Kasper Brew Co. & Bryggeriet Umage – Joker & The Thief (12%)
Endnu et blend på listen over Bedste Danske Specialøl 2022. Dette er en blanding mellem en Imperial Stout og Barley Wine, og klokker ind på 12%. En vildt fed, sød og fyldig specialøl. Så hvis du kan lige både det sorte og det søde, er dette lige en øl for dig. 

Bryggeri: Kasper Brew Co.

Fanø Bryghus – White Wedding 2022 (12,2%)
Et af årets bedste øl lander selvfølgelig her på listen over Bedste Danske Specialøl 2022. En specialøl af høj kaliber, en Imperial Stout lagret på hvide portvinsfade og på 12,2%. 

Bryggeri: Fanø Bryghus

Ø-bryg – Barley Wine Rom fad 2022 (18%)
Nogle siger at Barley Wine er livet, og det vil jeg gerne medgive. Denne specialøl har ligget 40 måneder på romfade, en vild og stor øl. Øllen smager fantastisk af rom, kokos, mørk chokolade, blommer og rosiner. En stor øloplevelse, og én man burde unde sig selv. 

Bryggeri: Ø-bryg  

Tak til alle

Tak til alle der læser med. Du må hjertens gerne komme med forslag til specialøl, som du mener jeg skal kigge på eller anmelde. Endnu engang tak til dig, fordi du læser med. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: