Øltype: Session IPA / India Pale Ale
Alkohol: 4,6% / 6,8% 
Forhandler: Sponsoreret af Beer Buddy.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler / 4 ud af 5 kapsler. 

I denne anmeldelse anmelder jeg både Dry & Bitter Brewing Co. – Christian Pale Ale og Gamma Brewing Co. – Hop Sweat, da jeg sidste lørdag til en bottle share, sammen med HopDaddy, smagte de to øl lige efter hinanden. I aften prøver jeg så at sætte ord på oplevelsen, da jeg har en flaske tilbage af hver. Det er faktisk rigtig fedt, at der kommer flere eksemplarer af øllene i kassen.
Husk i øvrigt at læse min artikel om Den Smagfulde Kasse.

Udseende
De to øl minder meget om hinanden i deres udseende. Chr. Pale Ale er dog noget blegere end Hop Sweat, der har en varmere orange farve. Skumdannelsen er faktisk nøjagtig den samme.

Duft
Chr. Pale Ale har en aroma af appelsin, citrus og ananas.

Hop Sweat har en stor og fed aroma. Den dufter af sødmefulde appelsiner, blodappelsin og klementiner.

SAMSUNG CSC

Smag
Chr. Pale Ale er humlet med Mosaic en humletype, der kan give en øl smagen af tropiske frugter. Det kan jeg sagtens smage, og den smager af ananas, appelsin og fersken. Den har en væsentlig bitterhed, der især gør sig glædende i eftersmagen.

Hop Sweat har en fyldigere mundfylde end Chr. Pale Ale, men dette ville også være underligt andet. Hop Sweat har en kandiseret sødme, der klistrer let til tænder og læber. Hop Sweat smager af appelsin, græs og en anelse krydrede noter. Eftersmagen er knap så bitter som Chr. Pale Ale, da Hop Sweat har en mere markant maltsødme.

Konklusion
Chr. Pale Ale er frisk og let Session IPA på kun 4,6% vol. Det er en læskende øl, med en behagelig bitterhed og eftersmag.

Hop Sweat har den fyldige maltsødme, men humlen bidrager selvfølgelig også med en stor del.  En let-bitter IPA med en dejlig smag af tropiske frugter.

Jeg kan sagtens forstå hvorfor Beer Buddy har valgt disse to øl i Den Smagefulde Kasse. De smager begge to lækkert, og så er mængden af alkohol også begrænset, især Christian Pale Ale har rigtig meget smag trods de minimale procenter. Good choice!

4 ud af 5 kapsler / 4 ud af 5 kapsler. 

ol4

3 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: