Den svære 2’er – Rookiebeers på Mikkeller Beer Celebration Copenhagen 2017 Part 2. Læs part 1 her.

Fredag morgen går jeg langs søerne, over Istedgade og wupti ender jeg på Halmtorvet ved MBCC 2017.

Allerede kl 09 strækker køen sig godt ud på gaden. Dagen forinden skrev Anders fra Triplealehead til mig for, at spørge om vi ikke skulle gå rundt sammen til den første session. Den var jeg helt klar på, og da jeg bliver slusset gennem indgangsteltet og ender i kø nummer to møder jeg Anders.

IMG_20170512_111828

Det er overraskende så gelinde det går, jeg havde hørt om, at man skulle der være i rigtig god tid. Derfor var jeg da også mødt op kl. 09 og festivalen startede kl. 10. Men hvis jeg var kommet ti minutter i 10 ville det ikke have været noget problem. Der var næsten ingen kø på dette tidspunkt, udenfor indgangsteltet altså. I år kunne man købe silver eller gold billetter og derfor komme 20 minutter ind før alle andre. Mens vi andre dødelige måtte vente til kl. 10 med at passerede dørtærsklen til ølhimlen.

Øksnehallen er et dejligt sted. Højt til loftet, god akustik og rigeligt med plads. De mange bryggerier står side om side, men det er ikke noget problem at komme til. Nogle steder bliver køen til bryggerierne lange, og det kunne godt være lidt svært at hitte hoved og hale i hvornår den starter og slutter. Der var også gode toiletforhold, men der manglede nem adgang til at kunne vaske hænder. En spritdisender eller fem ville ikke have gjort noget.

Jeg havde noteret mig knap 60 øl jeg skulle smage på den ene session. Jeg endte med at smage på 25 +/-.

  • Omnipollo – Julie Triple Mango Créme Brulée Lassi med dertilhørende slush ice.
  • The Bruery & Bruery Terreux – Black Tuesday 2016 (20,3%)
  • Cloudwater Brew Co. – DIPA Simcoe Mosaic
  • Half Acre Beer Company – Double Barrel Benthic (12%)
  • The Alchemist – Heady Topper (8%)
  • Voodoo Brewery – Black Magick (13%)

Det var nok de seks bedste øl jeg smagte til MBCC. Tjek min Untappd for karakterer.

Det var også muligt at få noget at spise på festivalen, og vi bestemte os for at købe fire stykker ost fra Arla Unika. En smagte af chili, en af kaffe, en af humle og en af karamel. Til ostene drak vi DIPA Simcoe Mosaic fra Cloudwater Brew Co – en øl der gav mig dagens eneste beergasm og omgang ståpels.

IMG_20170512_111600

Dagen gik og vi fik snakket med Morten Hammerstrøm fra Ulkløbben. Morten kunne fortælle om dengang MBCC stadig hed CBC, og Mikkeller ikke havde nær så godt styr på sagerne.
Senere rendte vi ind i Mads Nørgaard fra Howling Monkey, Anders og Mads arbejder sammen på Det Belgiske Hus. Mads og jeg har haft gang i en længere korrespondance i forbindelse med min fødselsdagskonkurrence, og det var rigtig fedt at få sat ansigt på én jeg har skrevet så meget.

Vi smagte flere øl, og lige pludselig var der gået fire timer. Vi var godt sultne, så vi endte på Rbabarrab, hvor vi fik en pizza og en øl.

Anders og Mads skulle videre til næste session, og fire timer med endnu mere øl. Jeg faldt over Mads, Johnny og Clint på Warpigs – her fik jeg en øl i den bagende sol (som jeg ingen billeder har af).
Vi væltede videre og endte på Himmeriget. Himmeriget er det vildeste sted, med vilde øl og gode priser.
Vi delte en flaske Cigar City – Imperial Sweet Stout fra 2012 til små 450 kr, og senere et godt glas Barrel Aged Bible Belt fra Prairie og Evil Twin til 60 kr for 20 cl. Det er helt uhørte priser.

Tak for et fedt Mikkeller Beer Celebration Copenhagen 2017. Det var en virkelig fed oplevelse, der bestemt skal gentages. Endnu en gang tak til Mikkeller for at sponsorere yellow session, uden jer var jeg aldrig kommet afsted.

3 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: