Øltype: Stout
Alkohol: 6,0% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: HumlepraXis, sponsoreret.
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler.

HumlpraXis har sponsoreret hele syv flasker fra bryggeriets Hærvejs-serie samt et ølglas. Øllene var på lidt af rejse, for at komme herop til Aalborg. Kenneth Larsen ville sende øllene med sin kollega fra Odense symfoniorkester, øllene kom til Aalborg fredag og blev så hentet af Mathias på cykel om onsdagen. Det var godt at Kenneths kollega ville hjælpe så vi kan komme til at smage og bedømme øllene. Så der lyder et stort tak herfra og selvfølgelig et stort tak til HumlepraXis. 

Øllene HumlepraXis har sponsoreret er: Hærvejs IPA, Hærvejs Nat, Hærvejs Sol, Hærvejs Ale, Hærvejs Fyr, Hærvejs Røg og Hærvejs Ild

Udseende
Helt sort og med en meget vigende skumkrone. Man kan sagtens slyge øllen rundt og få lidt skum, men den forsvinder hurtig igen.

Duft
Vi ville ikke skyde på at det er en lakrids stout ved første snus, hvis vi ikke vidste at det var lakrids i. Aromaen er en sjov størrelse, vi vil skyde på at det er en tysk eller engelsk humle, da duften er meget krydret. En siger at den dufter af surdej. Kunne det i såfald være gæren vi kan dufte?

Smag
Den smager ikke med det første af lakrids, den kommer dog hamrende med 180 i timen kort efter. Det er som at sidde og gnaske i en lakridsrod (hvilket Mathias finder positivt – god lakrids). Øllen er ikke som sådan fyldig, den er tæt på at være vandet, og smager så intenst af lakrids.

Konklusion
Jeg, Søren synes at den er lidt kedelig i sit udtryk. Kun at den af smager lakrids er ikke helt nok, lidt mere fyldighed ville ikke skade. Mathias er til gengæld en anelse mere begejstret, da han synes at lakridsen rammer helt rigtigt. En øl med en frisk eftersmag af lakrids. En lidt blandet, men overordnet god start på øllet fra HumlepraXis.

3 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: