Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 7,2% abv. (33 cl.)
Forhandler: Boxbeers.dk, 37 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler. 

English review below. 

Ghost Brewing is back!

Efter længere tid i skyggen og uden bryggeri er de tilbage. Green Oxygen er et samarbejdsbryg mellem Ghost Brewing og det italienske bryggeri Brewfist. Et bryggeri jeg da også har skiftet bekendtskab med øllene 24k Golden Ale og Fear.

Jeg har smagt tre øl fra deres hånd; Mosaic in Blocks (5/5), Darkest Moon (4/5) og Dark ‘n Hoppy (4/5).  Du kan nok regne ud, at jeg har meget høje forventninger til dette nye bryg.

Duft
Fantastisk sød duft, den dufter af søde jordbær og rabarber. Jeg har det som at stikke næsen ned i en milkeshake, da jeg også kan dufte vanilje og laktose (hvis man kan dufte det). Det er i hvert fald en vis fedme over aromaen.

SAMSUNG CSC

Smag
Jeg havde knapt skrevet den sidste sætningen færdig i ovenstående kategori, inden jeg tog den første grådige slurk af Green Oxygen.
Fedmen går igen i smagen og det samme gør smagen af jordbær og rabarber. Bag den “mælke-rystede” øl gemmer sig heldigvis også en væsentlig bitterhed. Den dukker op i eftersmagen, hvor den hægter sig fast i ganen og svælg. Hvorved den bidrager med en behagelig tør fornemmelse.

Konklusion
Green Oxygen skuffer bestemt ikke. Den er dog noget sødere end jeg havde regnet med, da øllen er brygget med hele fem humler: Columbus, Chinook, Simcoe, Mosaic og Citra, så der burde velsagtens være noget mere knald på humlen.
Jeg er overhovedet ikke skuffet, da jeg synes duften og smagen er meget behagelig, og den sommerlige smag af jordbær og rabarber, der møder mig overrasker mig en hel del. Iøvrigt er øllen på 7,2% der hverken smages eller fornemmes, applaus for det.

4 ud af 5 kapsler.

Beer style: India Pale Ale
ABV: 7,2% (33 cl.)
Where did I get it: Boxbeers.dk, 37 kr.
Rating: 4 out of 5 bottle caps.

Ghost Brewing is back! If you are not familiar with Ghost Brewing, I would recommend you to read some of my reviews: Dark ‘n Hoppy, Mosaic in Blocks and Darkest Moon. Three excellent beers, that I would recommend you to try if you get the chance some day.

Green Oxygen is an India Pale Ale brewed with five different hops: Columbus, Chinook, Simcoe, Mosaic and Citra. Therefore, I would think of it as an incredibly bitter beer, but actually, it is not.

The aroma
The first that comes to mind is the sweet aroma of strawberries and rhubarbs. It is like drinking a milkshake, where I can smell vanilla and lactose. The aroma is different from any other Ghost Brewing beer I have tasted. In fact, it reminds me of some of Omnipollos beers; 4:20 Vanilla Waffle Wheat and Protein Shake, which both have this crazy scent of strawberry milkshake.

The taste
The thickness of the beer is fantastic. As in the aroma where I could perceive strawberries and rhubarbs, the beer tastes the same.
Behind the milkshake curtains can, I luckily taste the bitterness, where it lingers in the aftertaste. It is a pleasant bitterness; that would not scare a child.

The conclusion
My expectations were very high before I started reviewing Green Oxygen.
I would say that Green Oxygen has lived up to my high expectations. But there are something I missed a bit, the lack of bitterness. I would have expected somewhat more aggressive bitterness, for a beer brewed with five different hops.

I am pleased and fulfilled with Ghost Brewings new IPA.

4 out of 5 bottle caps.

øl4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: