Øltype: Quadrupel
Alkohol: 10,2% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: Bestofbeers.dk, sponsoreret.
Bedømmelse: 4,75 ud af 5 kapsler.

For lidt over to år siden, fik jeg af Sune fra Bestofbeers.dk, to årgangsøl fra Syndikatet. Årgangsøllene fra Syndikatet var Overhovedet 2016 og Overhovedet 2017; en sort Saison på 11% vol. og denne belgiske Quadrupel på 10,2%. Siden 2013 (læs anmeldelsen af Overhovedet 2013 her) har Syndikatet brygget årgangsøllen Overhovedet, en øl der skifter øltype fra år til år.

Overhovedet 2017 er af øltypen Quadrupel, og er brygget med tre slags belgisk malt, to slags belgisk sirup, to slags humle (Nugget og Styrian) og belgisk trappistgær. Så Overhovedet 2017 er så belgisk som den kan blive, også selvom den er brygget i Danmark.

Syndikatet – Overhovedet 2017. Mørk Quadrupel, 10,2% vol.

Overhovedet 2017 fra Syndikatet bliver anmeldt i anledning af Ulkløbbens Fællesskål under Corona 2, og sidste lørdag deltog jeg også i Ulkløbbens Fællesskål under Corona 1 med Cidric Baies fra Brygbrygbryg.

Husk at du også kan deltage i Ulkløbbens begivenheder de næste to lørdage d. 4/4 og 11/4 i Fællesskål under Corona 3 og Fællesskål under Corona 4.

Læs også:
Syndikatet – Hippien
Syndikatet – Elskerinden
Syndikatet – Psykopaten

Udseende
Overhovedet 2017 er en flot Quadrupel med en rødlig farve. Overhovedet 2017 har et cremet og hvidt skum, der bliver liggende på øllets overflade indtil sidste tår.

Duft
Overhovedet 2017 har en dejlig aroma af ristet malt, karamel og solbær. Overhovedet 2017 dufter som en ægte belgisk Quadrupel.

Syndikatet – Overhovedet 2017. En Quadrupel med dejligt hvidt og cremet skum.

Smag
Overhovedet 2017 har en både frisk og cremet mundfylde. Øllen smager af karamel, ristet malt og humle. Smagen af karamel, malt og humle ruller ud over min tunge, klæber sig til mine tænder, og så klistrer mine læber næsten sammen.

Eftersmagen er faktisk ret tør og humlerne i form af Nugget og Styrian afgiver god bitterhed til Overhovedet 2017. Duften og starten af smagen er præget af megen sødme, men ligeså snart Overhovedet 2017 passerer drøblen, så titter humlen frem og frisker dermed øllet op med sin tørre og bitre eftersmag.

Konklusion
Overhovedet 2017 fra Syndikatet dufter som en klassisk belgisk Quadrupel, og smager som en nyfortolkning af øltypen. Overhovedet 2017 får:

4,75 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: